Antena Meniu Search
x

Părinţi veniţi în vacanţă, păcăliți de fotografi falși pe litoral

Drumul de la Marea Neagră la Hollywood pare foarte scurt, dacă eşti naiv. Fotografii răspândiţi pe promenada staţiunilor îi atrag pe turişti în studiouri improvizate.

de Redactia Observator

la 31.07.2020, 15:34

Vezi și
  • Drumul de la Marea Neagră la Hollywood pare foarte scurt, dacă eşti naiv.
  • Fotografii răspândiţi pe promenada staţiunilor îi atrag pe turişti în studiouri improvizate.

Discuțiile se poartă lângă aparatura foto, tocmai pentru a da senzația de seriozitate. Copiii şi adulţii sunt fotografiaţi, apoi li se spune că sunt printre puținii selectați pentru a prezenta hainele unei celebre companii.

Drumul de la Marea Neagră la Hollywood pare foarte scurt, dacă eşti naiv. Fotografii răspândiţi pe promenada staţiunilor îi atrag pe turişti în studiouri improvizate. Discuțiile se poartă lângă aparatura foto, tocmai pentru a da senzația de seriozitate. Copiii şi adulţii sunt fotografiaţi, apoi li se spune că sunt printre puținii selectați pentru a prezenta hainele unei celebre companii. 

Visul turiştilor de a deveni vedete le-a umplut buzunarele escrocilor cu zeci de mii de lei. O razie a poliţiei a reuşit să distrugă o adevărată reţea de falşi fotografi de modă care acţionau an de an în Mamaia şi Eforie. 

Luaţi prin surprindere, aşa-zişii agenţi de modelling au dat din colţ în colţ. Semnaseră deja o mulţime de contracte false cu turiştii creduli.

Într-o singură seară cei de la protecţia consumatorului au dat amenzi în valoare de 20.000 de lei şi au închis studiourile clandestine. 

Horia Constantinescu - dir OPC Cta: Majoritatea victimelor sunt părinţii copiilor care îşi imaginează că odraslele lor vor ajunge vedete peste noapte făcând fotografii într-o speluncă sau într-un bordei învecinat plajei pentru a fi greu de depistat de autorităţile de control. 

Ancheta a fost preluată de poliţiştii constănţeni. Oamenii legii îi sfătuiesc să depună plângere pe toţi cei care au plătit bani grei în speranţa că vor deveni celebri. 

Verificări au fost şi la chioşcurile unde se comercializează produse alimentare. Inspectorii au descoperit nereguli grave în majoritatea gheretelor. Controalele vor continua şi în week-end, cu atât mai mult cu cât litoralul va fi vizitat de peste 200 de mii de turişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Părinţi veniţi în vacanţă, păcăliți de fotografi falși pe litoral