Antena Meniu Search
x

Curs valutar

OBSERVATOR SPECIAL: Turul marilor europene, pe biciclete

Doi tineri se pregatesc de turul marilor europene. 6.300 de kilometri, patru mari, opt tari, sapte capitale si un tricolor mare pe care il vor flutura pe tot drumul

de Redactia Observator

la 29.05.2013 , 23:44

Ii mai vezi din cand in cand pe sosea. Nu stii de unde vin, nici unde se duc. Presupui ca se plimba si atat. Insa daca ai afla ce au de gand, ii vei privi cu totul altfel. “Am decis sa facem ceva ce nu s-a mai facut in Romania si in afara”, a spus Paul Barbelian.

Nu sunt ciclisti de performanta. De fapt, sunt alpinisti. Dar aventura pe care o au in fata este mai dificila decat orice stanca pe care au escaladat-o pana acum. “Acest mediu extrem ne-a impins catre provocari, catre depasirea limitelor. Si atunci am zis 6.300 de kilometri, hai”, a mai afirmat Paul.

Unii fac turul Frantei, altii fac turul Europei. Ei, insa, vor face turul marilor. Se vor arunca in valurile marilor Europei intr-o singura vara, intr-o singura cursa. Ar fi inceput turul din Bucuresti, dar Carpatii i-ar fi lasat fara energie. Asa ca vor calatori cu trenul pana la Oradea, apoi, sambata dimineata vor incepe marea pedalare. Vor trece prin Budapesta, Viena, Praga, Berlin, pana la marea Baltica. Apoi, vor trece prin Amsterdam si se vor opri la Marea Nordului. De aici, trec prin Bruxelles, prin Paris si vor face plaja la Marea Celtica. Ultima oprire, in sudul Frantei, la Marea Mediterana.

Vezi și

De aici, daca le vor mai ramane bani, vor continua aventura prin Croatia, la Marea Adriatica si apoi pana acasa, la Marea Neagra. “Am facut asa o socoteala, cam 25 de euro pe zi de persoana care sa includa cazarea la campinguri si alimentatia, care este cea mai importanta. Iar toate cumulate ajung la 3.000 de euro”, mai explica Paul.

Vor parcurge cate 100 de kilometri pe zi si pe tot drumul vor avea agatat un tricolor de biciclete. Au mai luat steagul Romaniei cu ei si cand au escaladat muntii Europei si au ramas surprinsi de reactia unor straini care pur si simplu nu credeau ca exista romani capabili de asemenea aventuri. De altfel, acesta este si mesajul celor doi pentru tinerii romani cu visuri care par imposibile. “Sa aiba incredere in ei, ca au cu ce, sa indrazneasca si sa aiba curajul de a merge mai departe decat cred ei ca pot”, indeamna alpinistul.

Paul si Dan vor tine un jurnal de calatorie pe pagina lor de facebook, cu poze si povestile peripetiilor pe care le vor intalni pe drum.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Turul marilor europene, pe biciclete