Antena Meniu Search
x

Video Ultimele imagini cu protopopul Zalăului, găsit spânzurat în garajul casei parohiale. Cu o zi înainte de tragedie i-a oferit un dar Episcopului Sălajului

Un păcat de neconceput pentru un preot: sinuciderea. Protopopul Zalăului a fost găsit spanzurat chiar de tatăl său, preot şi el, în garajul casei parohiale. În ultimele imagini, filmate la slujba de duminică, părintele Cătălin Lucaci părea abătut. Apropiatii spun că avea probleme de sănătate.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.06.2021, 19:31

Vezi și

Cu o zi înainte de tragedie, părintele Cătălin Lucaci părea că nu e în apele lui. Privirea i-a fost mai mereu în pământ, iar din când în când îşi ştergea fruntea. La finalul Sfintei Liturghii, i-a oferit un dar Episcopului Sălajului.

Cătălin Lucaci, protopopul Zalăului: ”Vă dăruiesc această icoană cu Maica Domnului, ocrotitoarea sfânt lăcaşului nostru”.

Protopopul a fost găsit mort de tatăl lui, și el preot

Acum, clopotele bat fără oprire pentru preotul iubit de credincioşii din Ciumărna. Tatăl lui, el însuşi preot, a fost cel care l-a găsit fără suflare. Nu a lăsat nici un bilet prin care să îşi motiveze gestul cutremurător.

Alex Prunean, reporter Observator: ”Preotul a fost găsit fără suflare în acest garaj din spatele casei parohiale. Chiar tatăl bărbatului a fost cel care a chemat medicii aici la faţa locului, dar nu au mai putut face nimic. Decesul survenise deja de câteva zeci de minute”.

Martor: ”A venit şi a oprit maşina acolo. Probabil a dat telefon la tatăl lui. Nici un ceas de vreme n-a durat şi-a venit tatăl său. Poate a lăsat în scris ceva sau a dat telefon că taică-su l-a aflat”.

Sătenii bănuiesc că preotul avea probleme de sănătate

În ultimul an, preotul slăbise foarte mult, din cauza unor probleme de sănătate. Credincioşii spun că în timpul slujbelor obosea repede, aşa că făcea pauze din când în când.

La noi era obiceiul când ţineai pomană, să-l chemi la masă, ori el de un timp de vreme nu s-a dus că ţinea regim.

Credincioasă: ”Preot bun. N-a avut treabă cu nimeni, nimic. Oricând l-ai chemat. Mi-a fost bolnav bărbatul, în spital, a făcut rugăciuni acolo”.

Preotul slujea de 9 ani în satul Ciumărna, iar de 5 ani era protopop.

Claudiu Nechita, purtător de cuvânt Episcopia Sălajului: ”În mintea noastră o să rămână chipul părintelui protopop, aşa cum l-am ştiut noi, smerit, luminos, frumos”.

Preotul Lucaci era căsătorit şi avea doi copii, unul elev în şcoala primară, celălalt, student la drept. Deocamdată nu se ştie cum se va desfăşura înmormântarea, reprezentanţii bisericii spun că aşteaptă rezultatul anchetei poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ultimele imagini cu protopopul Zalăului, găsit spânzurat în garajul casei parohiale. Cu o zi înainte de tragedie i-a oferit un dar Episcopului Sălajului