Antena Meniu Search
x

Video Un adolescent din Baia Mare, vicecampion european la snowboard. Sporturile de iarnă, tot mai diverse şi mai populare

Sporturile de iarnă nu mai înseamnă de mult, doar schi, în staţiunile din România. La doar 13 ani, un puşti din Baia Mare este vicecampion european la snowboard. A făcut spectacol şi ieri, pe pârtia Băişoara, unde le-a arătat altor copii trucurile sale. Iar în Sibiu, au răsărit şi practicanţii unui sport mai aşezat - un fel de popice pe gheaţă.

de Redactia Observator

la 09.01.2022, 09:21

Vezi și

El este Patric Iluţ, zis şi Zburătorul. La 13 ani este vicecampion european la snowboard. Ieri, pe pârtia Buscat, a venit pentru a le arăta începătorilor trucurile simple ale acestui sport.

Patric Ilut: Eu vreau sa ii invat sa aiba foarte bun control pe kikere că am vazut şi în malte snowparcuri începători merg pe kikere cu viteză mare nu au control şi asta vreau să îi invăţ acum să aibă control mai bun.

Cu o lopată a făcut o rampă în zăpadă, invitându-i apoi pe ceilalţi să facă salturi.  Totul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a noua ediţii a Winter Tour, un festival dedicat celor ce iubesc sporturile de iarnă. 

Tiberiu Pop organzator: Am dezvoltat conceptul ăsta de work shop şi Patric vine şi îi învaţă pe cei care doresc.

Pe acelaşi subiect

Vicecampion european la 13 ani

La Sibiu, în schimb, a început să devină popular un sport de iarnă în care participanţii au mult mai puţine ocazii să se accidenteze. Se numeşte Eisstock şi a fost importat din Germania.

Remus Gliga, administrator patinoar: Este un joc de fineţe trebuie să fii cât mai aproape de puc,

să scoţi adversarul dacă e mai aproape decât tine ideal este să ai piesele talecele mai aproape de puc sau să scoţi adversarul.

Cei care au încercat jocul, organizat pe un patinoar, au rămas încântaţi.

Sportiv: Trebuie să te joci mai mult ca să te prinzi cum merge, de fapt.

Este un joc de strategie sşi trebuie aşa să calculezi cum să îl scoţi pe oponent.

Patinoarul din Sibiu este deschis în fiecare zi, iar pentru un joc de eisstock <Aiştok> cei interesati trebuie să plătească o taxă de 20 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un adolescent din Baia Mare, vicecampion european la snowboard. Sporturile de iarnă, tot mai diverse şi mai populare