Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Botoşani s-a vaccinat a treia oară cu ser anti-Covid pentru că voia să se simtă mai bine. Acum se gândeşte chiar şi la a patra doză

Un bărbat din judeţul Botoşani este primul român vaccinat cu trei doze de ser anti-Covid 19, chiar înainte ca autorităţile să recomande acest lucru.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 18.05.2021, 14:29

Vezi și

Acesta a fost injectat, din nou, după ce s-a prezentat la un centru de vaccinare din Dorohoi şi a declarat pe propria răspundere că nu a mai fost imunizat. Este anchetă acum în acest caz. 

Vorbim despre o eroare umană, în condiţiile în care bărbatul din comuna Broscăuţi a mărturisit că, duminică dimineaţa, s-a prezentat pe pietonalul din Dorohoi, unde exista un centru de vaccinare, un maraton. 

A venit, a prezentat buletinul şi le-a spus cadrelor medicale de la Centrul de vaccinare că este la prima doză. Bărbatul a recunoscut că a minţit pentru că voia să îşi facă şi a treia doză de vaccin. Al doilea îl făcuse în urmă cu o săptămână. 

Se gândeşte deja la a patra doză

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost imunizat înainte ca personalul medical să verifice datele omului în sistem. Imediat după ce a primit a treia doză, cadrele medicale şi-au dat seama că sistemul dă o eroare în sensul că bărbatul apărea ca fiind vaccinat. 

A fost luat la întrebări, acesta iniţial nu a recunoscut, după care a fost chemată poliţia, iar în cele din urmă moldoveanul a recunoscut că avea nevoie să facă şi al treilea vaccin pentru a se simţi mai bine. 

Iniţial, bărbatul a fost trimis pentru un control la Secţia de Psihiatrie, însă a plecat acasă, se simte bine, spune că nu a avut niciun fel de simptom. Şi că ar vrea să îşi facă şi a patra doză dacă este posibil.

Sunt două anchete deschise, una de către Direcţia de Sănătate Publică de la Botoşani pentru a vedea cu exactitate cine a greşit, iar a doua de poliţişti, unde este deschis un dosar penal in rem pentru fals în declaraţii. 

Valeriu Gheorghiţă, despre cazul bărbatului vaccinat a treia oară

Şeful campaniei de vaccinere, Valeriu Gheorghiţă, a confirmat şi el că bărbatul din Botoşani care a primit trei doze de vaccin Pfizer intenţiona să se prezinte şi pentru a patra. Gheorghiţă a explicat că acest lucru a fost posibil în condiţiile în care, din cauza adresabilităţii ridicate, cartea de identitate a persoanei nu a fost verificată în sistem.

”Pur şi simplu acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinat cu cele două doze de Pfizer în mod intenţionat. Aşa cum reiese din raport, a vrut să primească şi cea de-a treia doză, mai mult decât atât ar fi vrut să primească şi cea de-a patra doză, nu doar trei doze. Pot să spun că, la momentul triajului, dacă se scanează cartea de identitate pacientul este verificat şi se poate regăsi dacă a mai primit sau nu vaccin şi dacă e înregistrat. Fiind vaccinare la un centru drive-thru şi fiind o solicitare foarte mare în ziua respectivă evident că de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor atunci când şi semnează acest lucru, tocmai de aceea nu s-a scanat anterior vaccinării cartea de identitate pentru a se vedea dacă persoana fusese sau nu vaccinată”. 

Acesta a menţionat că este singurul caz de persoană care a primit a treia doză de ser, dar a afirmat că au mai fost ”câteva situaţii punctuale” în care persoane vaccinate cu AstraZeneca nu au declarat că primiseră serul, pentru că au dorit să schimbe tipul de vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Botoşani s-a vaccinat a treia oară cu ser anti-Covid pentru că voia să se simtă mai bine. Acum se gândeşte chiar şi la a patra doză