Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de un an şi o lună din Brăila a murit de foame!

L-a găsit fără suflare chiar mama lui, care nu s-a gândit că pruncul ei cântăreşte cât un nou-născut şi de trei ori mai puţin decât ar trebui. Mai exact, patru kilograme. Necropsia a arătat că a murit în chinuri, după ce organele i-au cedat unul după altul.

Vezi și

 Slabi şi lihniţi de foame au fost găsiţi, în grajdul în care trăiau, şi cei patru fraţi ai bebeluşului. Autorităţile i-au luat în îngrijire şi au pornit ancheta.

Era, dar nu mai este. Foamea i-a furat şi ultimul scâncet unui bebeluş de un an şi o lună din comuna Siliştea, Brăila. Părinţii nu s-au aşteptat, deşi copilul cântărea o treime din greutatea normală.

Explicaţia a venit din partea legiştilor. Bebeluşul a rămas fără suflare, după ce, unul după altul, organele au cedat, din cauza malnutriţiei. Acasă, în încăperea improvizată într-un grajd, autorităţile au mai găsit patru copii care răbdau şi ei de foame.

Istoria riscă să se repete. În două luni, mama va aduce pe lume un alt prunc. Momentan, femeia este într-un centru maternal şi riscă să fie decăzută din drepturi.

Numărul cazurilor noi de malnutriţie a crescut foarte mult în ultimii ani, spun medicii pediatrii, mai ales în mediul rural. Un copil din trei nu se dezvoltă aşa cum trebuie pentru că nu primeşte hrana de care are nevoie.

În ţara noastră, foamea a provocat peste 50 de decese, în 2011. Cele mai multe, potrivit Institutului de Sănătate Publică au fost în Vrancea.

Numărul copiilor care NU sunt hrăniţi cum trebuie sau nu sunt hrăniţi deloc e de ordinul miilor. Practic, România are cel mai mare număr de copii rahitici din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Un bebeluş de un an şi o lună din Brăila a murit de foame!