Antena Meniu Search
x

Video Un medic din Cluj i-ar fi pus strâmb mâna în ghips unei fetițe de 3 ani. Mărturia tulburătoare a mamei: "Pe mine m-a bușit plânsul"

Un medic din Cluj este acuzat de părinţii unei fetiţe de trei ani că i-ar fi pus mâna strâmb în ghips. Ba chiar ar fi văzut greşeala pe radiografia copilei, dar a ascuns-o de părinţi. Doctorul nu este la prima lui reclamatie. Are chiar o condamnare pentru luare de mită, după ce 14 părinţi le-au povestit judecătorilor cum medicul le cerea bani ca să opereze copiii bolnavi.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.02.2021, 19:37

Vezi și
  • Ioan Dobrescu este acuzat de malpraxis, după ce i-ar fi pus strâmb mâna în ghips unei copile

Coşmarul părinţilor Sofiei a început acum şapte săptămâni. Fetiţa de nici trei ani a vrut să sară de pe canapea... ca o pisică. A căzut însă pe mâna stângă şi şi-a rupt antebraţul. După un ghips provizoriu pus la spitalul din Bistriţa, copila a ajuns pe mâinile medicului ortoped pediatru Ioan Dobrescu, de la Spitalul de Copii din Cluj. 

Paula Niculescu, mama Sofiei: El nu mi-a explicat ce se întâmplă cu copilul meu. La internare, când eu am îndrăznit să întreb dacă pot să fiu cu copilul când îl anesteziază, mi-a zis da, când o să faci Facultatea de Medicină, moment în care pe mine m-a buşit plânsul.

Andrei Dăscălescu, tatăl Sofiei: Îmi reproşez că am fost credul şi am crezut în sistem.

Nici după intervenţia chirugicală, medicul nu a vrut să stea de vorbă cu părinţii fetei.

I-a trimis acasă pe părinții fetiței şi s-a încuiat în birou

Ba mai mult, acuză părinţii copilei, deşi pe radiografia făcută după operaţie se vedea clar că oasele au fost puse strâmb, medicul nu doar că nu şi-a îndreptat greşeala, le-a spus să meargă la contrul cu fetiţa abia după trei săptămâni. Părinţii l-au ascultat. Iar braţul copilei e strâmb şi acum. 

Paula Niculescu, mama Sofiei: Când i-am făcut noi radiografia la un centru privat din Piatra Neamţ la trei săptămâni am constatat, nefiind specialişti, că oasele nu sunt aliniate. Trebuia la o săptămână noi să fim chemaţi la un control de verificare, făcut radiografie şi observat atunci. Dacă oasele continuau să se deplaseze trebuia intervenit cu o tijă elastică.

Ioan Dobrescu, medic primar ortopedie: Domne, nu s-a întâmplat nimic. Dacă se întâmpla o mică angulaţie, ceea ce se întâmplă foarte des la copii, sub ghipsul următor se face o repunere. N-am avut nicio acuzaţie de malpraxis pentru că n-am procedat incorect la vreun copil. 

Medicul din Cluj-Napoca neagă toate acuzaţiile

Susţine că braţul fetei se va îndrepta de la sine. Şi pentru comportamentul său faţă de părinţi are o explicaţie: îi e teamă de COVID. 

Ioan Dobrescu, medic primar ortopedie: Am 65 de ani. De ce trebuia să stau eu faţă în faţă cu ei să mă expun să mă infecteze? 

Părinţii Sofiei vor depune plângere la Colegiul Medicilor, iar la spitalul de copii din Cluj deja s-a deschis o anchetă internă. 

Daniela Dreghiciu, purt. de cuv. Spitalul de Copii din Cluj: În acest moment se adună date vis a vis de starea copilului în momentul internării, al externării şi tot actul medical desfăşurat pe această perioadă. 

Medicul nu e la prima abatere. Are o reputaţie printre pacienţi pentru comportamentul cel puţin sfidător şi, mai ales, pentru şpăgile pe care le-a pretins în trecut.

Mărturiile unor părinţi sunt tulburătoare

Mama unui pacient: A fost o negociere ca la piață când ți se prezintă mercurialul, iar dacă nu plătești prețul nu primești produsul. Nu mi-a plăcut nici modul în care au fost primiți banii, cu o nemulțumire care m-a culpabilizat că ar fi trebuit să dau mai mult. Am dat 700 de lei, chiar dacă alte mame au dat doar 500.

Mama unui pacient: După operație, medicul a venit la mine în salon și mângâindu-mă pe umăr mi-a spus: "Poți merge să-ți vezi copilul la reanimare și ți-am făcut nota de plată <cu tot tacâmul...cafea, șervețele, scobitori... așa ca la restaurant...  adică trebuie să-mi dai 3.500.000 lei vechi". Oasele nu au fost bine puse la loc.

În anul 2016, medicul Ioan Dobrescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce 14 părinţi au depus mărturie împotriva lui la Tribunal, pentru că li s-a cerut mită. Tot în acelaşi an, a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, atunci refuzând să trateze o pacientă din judeţul Harghita, pe motiv că nu vorbeşte corect limba română. 

Instanţa nu i-a interzis însă şi dreptul de a profesa. Aşa că medicul nu poate fi dat afară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un medic din Cluj i-ar fi pus strâmb mâna în ghips unei fetițe de 3 ani. Mărturia tulburătoare a mamei: "Pe mine m-a bușit plânsul"