Antena Meniu Search
x

Video Un milion de români vaccinaţi anti-Covid în martie, 10 milioane până în septembrie, estimează autorităţile

O femeie de 86 de ani a fost românul cu numărul un milion care a fost vaccinata impotriva COVID-19. Si a facut injectia chiar valeriu Gheorghita  coordonatorul campaniei de vaccinare. Suntem însă departe de a atinge pragul de 70% din populaţie vaccinată, în condiţiile în care etapa a treia începe abia din aprilie.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 03.03.2021, 21:02

Vezi și

Valentina Fulga e numărul 1 milion la vaccinare şi astfel a devenit un simbol al întregii campanii. A primit serul chiar de la coordonatorul campaniei, doctorul Valeriu Gheorghiţă. Din cauza unei afecţiuni neurologice, femeia de 86 de ani a rămas cu probleme locomotorii, aşa că a venit la centru însoţită de fiica sa. 

"Mulţumim pentru mărţişorul ăsta frumos!" 

În semn de mulţumire, la final, femeia a primit o diplomă. Evenimentul a fost şi prilej de declaraţii oficiale. 

Florin Cîţu, premierul României: "Campania de vaccinare merge bine, suntem în Europa în top, întotdeauna suntem în primele 3 locuri"

Deşi premierul anunţase dimineaţă că etapa a treia de vaccinare va începe în câteva zile, de fapt oamenii mai au de aşteptat.

Valeriu Gheroghiţă, coordonator campania de vaccinare: "Este ceea ce vorbeam, de posibilitatea programării în platforma respectiv, pe lista de aşteptare. Activitatea efectivă de vaccinare va începe în aprilie"

În jur de 800 de mii de români au fost vaccinaţi cu Pfizer. Alţi 160.000 au primit Astra Zeneca, iar Moderna, 77.000. Odată cu administrarea vaccinului, oamenii speră că vor reveni la normalitate. În ultimul an, le-au lipsit multe lucruri. 

"Încep să mai ies şi eu pe afară. Când v-aţi plimbat ultima dată în parc? Nu-mi spuneţi de aşa ceva, doar până la cumpărături şi repede în casă"

"Să mă întorc la birou, cu colegii"

De mai bine de un an, aceşti bunici îşi văd nepoţii din Germania doar pe un ecran de telefon. 

"Luna viitoare, dacă scăpăm de asta, plecăm. Ei ne aşteaptă, noi îi aşteptăm"

Iar vaccinul e văzut ca soluţia pentru reîntregirea familiilor.

Keren Rosner, psiholog: "Vaccinul este ca o ecranare, ca o separare între noi şi pericol. E un sentiment de bucurie şi de libertate"

Suntem departe însă de procentul de 70% din populaţie vaccinată. 

Ema Schweninger, reporter Observator: "Autorităţile estimează că la finalul lunii septmebrie vor fi vaccinaţi peste 10 milioane de români. Adică atunci vom atinge acea imunitate colectivă. Acela va fi momentul în care vom putea spune că ţinem pandemia sub control"

Deocamdată numărul cazurilor de COVID e în creştere. Au fost raportate peste 4.200 de noi îmbolnăviri în ultimele ore. 5 judeţe sunt acum roşii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un milion de români vaccinaţi anti-Covid în martie, 10 milioane până în septembrie, estimează autorităţile