Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un proiect naţional va încerca să îi aducă mai aproape pe tineri de patrimoniul cultural al României

Peste jumătate dintre tinerii din România nu cunosc conceptul de patrimoniu cultural. Pentru a-i ajuta să își cunoască mai bine rădăcinile, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația "Institutul pentru Îmbătrânire Activă" au iniţiat un proiect naţional. Sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO vor încerca să aducă mai aproape pe tineri de patrimoniul cultural al României.

de Redactia Observator

la 12.12.2021 , 10:39

"Sucevița Îngerilor" este primul volum dintr-o serie de 4 volume dedicate promovării unora dintre cele mai importante obiective culturale românești, în cadrul proiectului pilot "Rădăcini Culturale Românești". Prezentările document cuprind date istorice, registre iconografice și curiozități artistice despre cele patru situri românești incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Alexandra Dobre, Institutul de Îmbătrânire Activă: Lansăm primul volum, "Sucevița Îngerilor", din cadrul acestui proiect, rădăcini culturale româneşti prin intermediul căruia ne propunem să scoatem în evidenţă elementele de identitate naţională, de tradiţie şi de patrimoniu pe care noi le avem în cadrul UNESCO.

Iniţiativă pentru conştientizarea ideii de patrimoniu

Vezi și

Proiectul îşi propune să promoveze patrimoniul UNESCO în mod special în rândul copiilor și tinerilor, pentru ca aceştia să conştientizeze valoarea lui.

Laura Stancu, manager de proiect FDVDR: Prin implicarea in acest proiect, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dorește sa aducă in atenția tinerilor monumentele culturale Româneşti care sunt incluse în lista patrimoniului mondial UNESCO. Considerăm că este important ca tinerii să ştie ce reprezintă acestea. 

În perioada următoare vor fi lansate mai multe volume care prezintă situri românești aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Siturile se află pe lista monumentelor de importanţă mondială datorită zidurilor exterioare acoperite în întregime cu picturi inspirate din arta bizantină, unice în Europa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Ştiri sociale » Un proiect naţional va încerca să îi aducă mai aproape pe tineri de patrimoniul cultural al României