Antena Meniu Search
x

Apelul disperat al unui tânăr tată din Vrancea: "Vreau şi eu să-mi văd copilul crescând, are două luni!"

Statul l-a îmbolnăvit, şi tot statul îi refuză acum dreptul la viaţă! Un tânăr din Vrancea, care suferă de o boală pulmonară gravă, nu poate face în România un transplant de plămâni, tocmai pentru că e infectat cu bacterii periculoase, luate, cel mai probabil, din spitalele de stat.

Vezi și

Statul l-a îmbolnăvit, şi tot statul îi refuză acum dreptul la viaţă! Un tânăr din Vrancea, care suferă de o boală pulmonară gravă, nu poate face în România un transplant de plămâni, tocmai pentru că e infectat cu bacterii periculoase, luate, cel mai probabil, din spitalele de stat. Prietenii încearcă să strângă banii necesari unui transplant în străinătate, dar el încă mai speră că va putea fi operat în ţara lui. A devenit de două luni tată şi vrea să-şi crească fiul. 

"Vreau şi eu să-mi văd copilul crescând, are două luni. Eu nu pot să-l iau în braţe. Ridică mâinile spre mine şi sunt neputincios!" La 31 de ani, Ionuţ Anghel are o singură şansă la viaţă: transplantul de plămâni. Speranţele i s-au năruit când medicii de la noi au refuzat cazul. Descoperiseră că a fost infectat cu bacterii intraspitaliceşti, cel mai probabil în timpul numeroaselor internări din ultimii cinci ani. 

Prietenii l-au ajutat cu bani să ajungă în Austria. Tratarea unui pacient infectat cu bacterii nu este o problemă pentru medicii din străinătate. 

Între timp, în Spitalul Sfânta Maria din Capitală s-au făcut primele două transplanturi de plămâni. Reuşita lor a reaprins şi speranţa lui Ionuţ. Nu are încă bani pentru o operaţie în străinătate, deşi prietenii lui au lansat o campanie de strângere de fonduri în mediul online. 

Ministrul Sănătăţii spune că vrea să modifice legea, tocmai pentru ca procedurile de trimitere a unui pacient în străinătate să fie simplificate, când cazul este o urgenţă. 

Ionuţ Anghel luptă cu boala, dar şi cu timpul. Un ajutor de la stat pentru el ar trebui să vină repede. Un alt pacient din Braşov, care n-a mai avut timp să aştepte ca autorităţile de la noi să-i întindă o mână de ajutor a reuşit, într-un timp record, printr-o campanie pe Facebook, să strângă 250 de mii de euro pentru un transplant pulmonar în India. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Apelul disperat al unui tânăr tată din Vrancea: "Vreau şi eu să-mi văd copilul crescând, are două luni!"