Antena Meniu Search
x

Atenţie, părinţi şi copii! Uniforma ar putea redeveni obligatorie la şcoală

Uniforma trebuie să fie singura ţinută permisă în timpul orelor, la şcolile din România. Este propunerea unui deputat, care urmează să fie votată în Parlament.

Vezi și

Uniforma trebuie să fie singura ţinută permisă în timpul cursurilor, la şcolile din România. Este propunerea unui deputat, care urmează să fie votată de comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. Îmbrăcămintea standard, argumentează iniţiatorul, pune capăt discrepanţelor sociale dintre elevi.

La clasa I, Iris este mândră de uniforma ei. Profesorii de la şcoala numărul 1 din Bucureşti verifică în special culorile ţinutelor.

Anda, învăţătoare:

Partea de sus sa fie o camasa sau tricou cu guler alb sau albastru fara scris pe el, valabil ptfete si pt baieti, daca e cazul si pulover la fel.

Te simti comod în ea si nu transpiri prea mult. Îmi place ca sunt foarte moi cand le pui pe tine, explică elevul Matei.

Dacă cei mici o apreciază, elevii mai mari nu sunt la fel de încântaţi.

Ariana, elevă:

Mi se pare cam simplă, şi mi-aş dori foarte mult să se îmbunătăţească cu o culoare mai veselă, mai frumoasă, şi să fie mai simpatică.

Uniforma pentru toţi elevii, de la clasa I pana la absolvirea liceului, ar putea fi curând obligatorie. Asta îşi doreşte deputatul Cătălin Rădulescu, cel care a iniţiat proiectul legislativ.

Cătălin Rădulescu, initiator proiect:

E o chestiune de respect faţă de instituţie, faţă de şcoală, acolo nu mergi să-ţi etalezi nici îmbrăcămintea nici bogăţia, ci acolo trebuie să înveţi, cui nu îi convine nu trebuie să facă şcoală.

O uniformă completă poate costa peste 200 de lei şi nu toţi îşi permit. Mai ales că se adauga la costurile de la începutul anului şcolar care ajung la cel puţin o mie de lei, spun părinţii.

Hortensia Crăciun, director vânzări atelier de confecţii:

Oferta ta pentru băieţi, vestuţă cu pantaloni, pentru fete, cu fustiţa, asortate cu tricou sau cu cămaşa. Preţurile? 150 de lei per set.

În alte state membre unde există un tichet sau acele ajutoare speciale, prin care părinţii pot să meargă să procure hrană pt copii, îmbrăcăminte pentru copii, povesteşte o mamă.

Altfel, s-ar încalca dreptul la educaţie.

Cristache Iulian, preşedintele Federaţiei Părinţilor:

Se încalcă principiul gratuităţii, cu atât mai mult cu această uniformă pentru că nu este suficientă o singură uniformă, trebuie să ai două sau trei.

Proiectul iniţial respins de Senat s-a întors pe masa comisiilor din Camera Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Atenţie, părinţi şi copii! Uniforma ar putea redeveni obligatorie la şcoală