Antena Meniu Search
x

UTIL! Cum să scapi de ARSURILE de soare

Vara şi canicula vin odată cu problemele de piele şi cu arsuri! Dacă ai uitat să îţi pui în geanta cremele speciale, iată câteva trucuri naturale

Vara şi canicula vin odată cu problemele de piele şi cu arsuri! Dacă ai uitat să îţi pui în geanta cremele speciale, iată câteva trucuri naturale

1. Plante medicinale: Puteţi încerca ceaiurile din plante medicinale pe care le puteţi turna fie în apă de baie fie pe pansamentele folosite la comprese. Aloe vera este şi ea o soluţie, dar doar dacă aveţi la dispoziţie o plantă vie. Tăiaţi frunzele şi, gelul cuprins în ele, poate fi folosit ca o cremă pe care s ao aplicaţi în zonele cu arsuri puternice.

2. Baia rece: Unul dintre remediile cele mai simple şi la îndemână este să faceţi o baie rece. Atenţie însă, nu cu gheaţă! Apa rece va ajuta pielea să se răcorească, va calma durerile provocate de arsuri oferindu-i un minim de confort. După baie, ştergeţi pielea cu un prosop şi aplicaţi pe zonele arse o loţiune bogată în vitamina E, pentru hidratare.

3. Hidratează-te! Consumând multe lichide, pielea se va hidrata din interior. Foloseşte o cremă pentru a hidrata, înmuia celulele pielii şi pentru a stimula producţia de colagen.

4. Pudrează porţiunea de piele afectată! Loţiunea cu calamina poate fi extrem de plăcută pentru o piele afectată de razele soarelui, deoarece pudra din loţiune ajuta pielea să piardă căldura. Chiar şi banala pudra de talc poate avea un efect calmant atât de dorit în astfel de situaţii.

5. Iaurt: Poti aplica pe zonele afectate iaurt natur, pe care să-l lasi să-şi facă efectul timp de minim 30 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UTIL! Cum să scapi de ARSURILE de soare