Antena Meniu Search
x

Cum decurge o zi din vacanța de vară la bunici

Pentru mulţi copii, vacanţa de vară înseamnă zile preţioase petrecute alături pe bunici, pe uliţele satelor. Cei mici uită de tabletă, de telefon sau de calculator, îşi ajută bunicii la treburile gospodăreşti şi învaţă să-şi asume responsabilităţile.

de Redactia Observator

la 27.08.2019, 22:16

Vezi și

Pentru mulţi copii, vacanţa de vară înseamnă zile preţioase petrecute alături pe bunici, pe uliţele satelor. Cei mici uită de tabletă, de telefon sau de calculator, îşi ajută bunicii la treburile gospodăreşti şi învaţă să-şi asume responsabilităţile. O echipă Observator a petrecut o zi într-un sat din Mureş, unde a redescoperit bucuria vacanţei cu miros de fân. 

Pentru Alexandra şi fratele ei mai mic vacanţa la bunici e o evadare în lumea satului. Cei doi copii se bucură de aerul curat de ţară, de pajiştile înflorite şi mai ales de zile preţioase petrecute alături de bunici. Odată ajunşi în satul Băla, de lângă Târgu  Mureş, cei mici învaţă să îşi asume şi responsabilităţi de oameni mari. 

Alex hrăneşte animalele in gospodărie şi, anul acesta, a mai învăţat ceva. Tot el va aduna ouăle, după ce hrăneşte gâinile din ogradă, sub privirea grijulie a bunicului.  

În acest fel, copiii învaţă să preţuiască timpul petrecut alături de bunici, dar şi lecţiile de viaţă pe care le primesc de la ei. Cu ajutor preţios din partea bunicii, cei doi fraţi se descurcă bine şi cu munca în echipă.

Odată treburile gata, copiii merg la joacă. Pe uliţele satului din Mureş, Alex şi Alexandra îşi revăd prietenii alături de care pun la cale adevărate aventuri în natură. 

Alături de cei doi fraţi am descoperit şi noi o parte din farmecul vacanţei trăite departe de aglomeraţia oraşelor. Pentru această familie, cel mai mare câştig este că Alex şi Alexandra s-au bucurat zile întregi de jocuri simple, departe de tabletă sau de calculator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Cum decurge o zi din vacanța de vară la bunici