Antena Meniu Search
x

Vacanța în case tradiționale, preferate de turiștii care vin în Maramureș

În Maramureș, casele tradiţionale şi vechiul ciubăr din lemn câştigă teren chiar şi în faţa celor mai luxoase resorturi de pe litoral. Gazdele îşi aşteaptă turiştii în port popular. Şi nu, aici nu se bea şampanie, ci palincă.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 05.07.2020, 00:06

Vezi și
  • O noapte costă între 200 și 350 de lei.
  • Turiștii preferă vaca

De la pădurile nesfârşite, peisajele spectaculoase şi până la staţiunile balneare, Maramureşul este un adevărat paradis. Prima oprire a turiştilor a fost la Ocna Şugatag, unde s-au relaxat în apa sărată cu efecte terapeutice.

”Am venit doar pentru apa sărată, să facem o baie, să ne bălăcim”, spune un turist.

”Suntem pentru a patra oară aici, cazarea este super, locaţia extraordinară, camerele superbe, mâncarea e jos pălăria”, dezvăluie un alt turist.

Iar cine vine o dată în Maramureş, sigur se întoarce și a doua oară. Pe asta mizează şi administratorii complexelor turistice, care au în faţă un sezon plin.

Anuța Horea, administrator complex turistic: Avem rezervări făcute până prin luna septembrie octombrie, nu ne plângem, turiştii vin din toată ţara.

Dar oamenii vor să se cazeze şi în celebrele case tradiţionale. În odăile vechi de sute de ani, timpul trece altfel. Iar interesul pentru pensiunile din Breb a depășit orice așteptări.

Ramona Petran, administrator pensiune: Mâncare tradițională bună, din gospodăria noastră tot, un ciubăr care e în spatele meu, cu căldură şi căldura sufletului, un pahar de horincă, un pahar de afânată şi cu mare drag.

Preţurile din pensiunile din Maramureş au rămas aceleaşi ca anul trecut. În funcție de serviciile alese, o noapte de cazare variază între 200 și 350 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanța în case tradiționale, preferate de turiștii care vin în Maramureș