Antena Meniu Search
x

Vacanța la conac atrage numeroși turiști în Covasna

Decor regal, linişte, lux şi peisaje pitoreşti. Sunt ingredientele unei vacanţe. la conac. Vechi bijuterii arhitecturale strălucesc din nou. Conacele restaurate atrag turişti şi de peste Ocean. Judeţul Covasna e supranumit şi Ţinutul Conacelor.

de Redactia Observator

la 20.07.2019, 00:46

Vezi și

Decor regal, linişte, lux şi peisaje pitoreşti. Sunt ingredientele unei vacanţe. la conac. Vechi bijuterii arhitecturale strălucesc din nou. Conacele restaurate atrag turişti şi de peste Ocean. În judeţul Covasna, supranumit şi Ţinutul Conacelor, trecutul se îmbină cu prezentul pentru a oferi oaspeţilor confort şi rafinament. Totul într-un mediu fermecător ce păstrează aerul aristocratic.

La 40 de kilometri de Braşov, la poalele Munţilor Bodocului, se află una dintre podoabele comunei Dalnic, conacul Gaál, cu o istorie de aproape două secole. A fost ridicat chiar în satul în care s-a născut Gheorghe Doja, a aparţinut unei familii transilvănene nobile şi pentru că moştenitorii nu l-au putut întreţine l-au vândut. Astăzi, 11 camere sunt oferite turiştilor.

Noii proprietari au păstrat din preţioasa clădire tot ce se putea pentru a-i conferi un aer nobiliar. Ba chiar au căutat în tot ţinutul ţiglă veche şi feronerie din secoluk al XIX lea.

În curtea interioară, oaspeţii iau cina la umbra unui nuc bătrân.

Iar în bucătărie lucrează femei din sat şi folosesc doar ingrediente locale, după reţete străvechi. Cum sunt aceste găluşte cu caise.

La nici 10 kilometri, în satul Moacşa, găsim conacul Benke, situat în inima unei grădini înverzite. Clădirea rideicată în 1820 a fost şi sediu CAP.

Conacul a prins însă viaţă în 2007, după ce a fost renovat. De la mobilier masiv, decoruri fine, până la facilităţi moderne, precum jacuzzi şi spa.

Restaurantul, o fostă ciupercărie, serveşte şi preparate dietetice. De departe însă cea mai căutată mâncare este gulaşul.

Preţurile sunt pe măsura condiţiilor. O cameră dublă într-o atmosferă impunătoare, dar liniştită costă 100 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanța la conac atrage numeroși turiști în Covasna