Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă, zăpadă şi distracţie pentru copii, la munte. După câteva alunecări, cei mici prind curaj

Vacanţă, zăpadă şi distracţie. Este reţeta fericirii pentru zeci, chiar sute de copii pe care părinţii i-au trimis în tabără să înveţe să schieze. Cât stau acolo, cei mici sunt ca într-un cantonament. Se trezesc de dimineaţă ca să stea cât mai mult pe pârtie, iar seara e vremea jocurilor.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.02.2021, 22:08

Vezi și

Pârtia arată ca o grădiniţă. Întâi se face încălzirea, apoi instructorii îi învaţă pe copii cum să încalţe corect schiurile. 

"Ne încălţăm cu schiul din vale. Schiul din vale este schiul drept. Hop, până se aude click. Apoi cu schiul din deal"

Începutul e mai greu, dar, după câteva alunecări, cei mici prind curaj.

"Nu târâm beţele! Hopa!"

"Ar trebui să faci curbe bine şi să îţi controlezi viteza, să faci să se oprească bine. Care ar fi cel mai plăcut moment din zi pentru tine?

"Ar fi să schiez pe cont propriu foarte, foarte bine"

"Am învăţat să iau curbele mai bine fără să mă dezechilibrez"

Instructorii urmăresc fiecare mişcare şi corectează acolo unde e nevoie.

"Facem pizza mare, încetinim şi luăm virajul cartofi prăjiţi"

Mihai Biolan, instructor schi: "În zece ore ar trebui să aibă capacitatea de a schia, de a coborî în plug. Plugul este o formă de alunecare pe zăpadă, apoi schiem în paralel, noi îi zicem pizza şi cartofi prăjiţi"

Instructajul se face timp de cinci zile, pentru care părinţii plătesc puţin peste două mii de lei. Preţul include cazarea la pensiune, masă, echipament de schi, monitori. Distracţia vine la pachet. 

Mihai Biolan, instructor schi: "Cei mai avansaţi coboară şi prin pădure, fac viraje printre copaci, în principiu, în tabără, noi suntem să ne distrăm, voia bună trebuie să fie mereu. Ne jucăm, bem un ceai şi seara după schi"

"Bianca Bălan, instructor schi: "Ore de căţărat, avem un curs de prim-ajutor cu băieţii de la Salvamont Săcele în care li se explică măsurile de siguranţă pe pârtie, până la seara de talente"

Iar cine nu a apucat un loc pe pârtiile de la noi, a plecat la vecinii bulgarii. Pârtiile din Bansko au fost pline cu români zilele astea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vacanţă, zăpadă şi distracţie pentru copii, la munte. După câteva alunecări, cei mici prind curaj