Antena Meniu Search
x

Adio vacanţe în care ne cazăm în casele localnicilor

Adio vacanţe în care ne cazăm în casele localnicilor. Autorităţile vor să schimbe legea Turismului. Orice cameră oferită spre închiriere, în scop turistic, va trebui înregistrată pe site-ul ministerului. Nu doar proprietarii vor fi sancţionaţi, ci şi site-urile care promovează astfel de spaţii.

de Redactia Observator

la 24.04.2019, 21:35

Vezi și

Adio vacanţe în care ne cazăm în casele localnicilor. Autorităţile vor să schimbe din nou legea Turismului. Mai nou, orice cameră oferită spre închiriere, în scop turistic, va trebui înregistrată pe site-ul ministerului. Nu doar proprietarii vor fi sancţionaţi, ci şi site-urile care promovează astfel de spaţii de cazare.

Dacă până nu demult dacă aveam 5 camere într-o vilă, la mare, şi voiam să le închiriez nu aveam nicio treabă decât să găsesc turişti, de când va intra în vigoare legea, toţi cei care oferă cazare în scop turistic, chiar şi o cameră într-un apartament, vor trebui să se înregistreze la ministerul Turismului.

20.000 de lei, amenzi pentru cei care îşi închiriază camerele pe litoral

Nu este o glumă. Chiar se vor da şi amenzi usturătoare. Amenzile trec de 20.000 de lei în cazul celor care uită să îşi înregistreze camera.

Pe acelaşi subiect

Nici cei care promovează închirierea unor spaţii de cazare neînregistrate, cum se întâmplă pe internet, nu scapă de sancţuni care pot ajunge şi până la 83.000 de lei.

Şi încă o mare schimbare. Hotelierii vor avea prioritate la închirierea plajelor, dacă au spaţii de cazare cu deschidere la plajă.

Patronii, obligaţi să adune date importante despre turişti

Turiştii nu scapă nici ei de reguli. Patronii de pensiuni şi hoteluri vor trebui să culeagă informaţii despre noi: vârsta, sexul, perioada de şedere, ţara de origine, toate vor fi date care vor ajunge la minister sub forma unei baze de date.

O altă surpriză pentru hotelieri vor fi aşa numitul `mistery guest`, adică inspectorul deghizat în oaspete.

Acest fals-oaspete se va caza, va plăti pentru bunurile şi serviciile consumate, iar abia la sfârşit patronul va afla că a fost supus unui control. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Adio vacanţe în care ne cazăm în casele localnicilor