Antena Meniu Search
x

Vacanţele în case tradiționale și pensiuni, preferate de români

Vacanţele luxoase nu mai sunt pe placul turiştilor români. Tot mai mulţi vor să se întoarcă la tradiţie şi să retraiască verile din copilărie, din curtea bunicilor. În România, sunt multe astfel de locuri de poveste.

de Redactia Observator

la 31.07.2019, 00:09

Vezi și

Vacanţele luxoase nu mai sunt pe placul turiştilor români. Tot mai mulţi vor să se întoarcă la tradiţie şi să retraiască verile din copilărie, din curtea bunicilor. În România, sunt multe astfel de locuri de poveste. Case vechi, tradiţionale, transformate în pensiuni, îşi aşteaptă oaspeţii. Iar gazdele sunt pregătite cu bucate după cele mai vechi reţete.

În călătoria noastră pe drumuri de munte am descoperit, la nici 50 de kilometri de Braşov, un loc decupat parcă din poveşti. Aici, la înălţimi ameţitoare, peisajul îţi taie răsuflarea. Iar mirosul de fân aminteşte de copilăria la ţară. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care mii de turişti se întorc în fiecare an aici.

Liviu Anghel este proprietarul unei căsuţe vechi, tradiţionale. Toate obiectele de decor, de la covoare la cărţi şi ulcioare, sunt autentice. O noapte de cazare costă 110 euro. Iar fiecare turist este considerat un prieten.

Dorul de copilărie a determinat-o şi pe Andra să înceapă o afacere. Ea a transformat locuinţa buncilor într-o casă de poveste. Pe pereţi, sunt picturi preţioase. Iubitori de artă din toată ţara îşi fac vacanţa aici.

Gazdele şi-au cucerit oaspeţii cu o reţetă de bulz cu brânză proaspătă.

Între 60 şi 80 de euro pe noapte plătesc cei care vor să aibă parte de un asemenea răsfăţ. Pentru tot mai mulţi români, luxul în vacanţă înseamnă, de fapt, întoarcerea la tradiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vacanţele în case tradiționale și pensiuni, preferate de români