Antena Meniu Search
x

Video Vacanțele se încheie cu o carantină, dar românii nu renunță la planurile de călătorie

Pe măsură ce numărul infectarior scade în România, crește numărul țărilor din care când ne întoarcem intrăm în carantină. În acest moment, vorbim de nu mai puţin de 67 de state de pe întreg globul.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 05.02.2021, 20:06

Vezi și
  • Până acum, aproape nimeni nu a renunţat la planurile de călătorie.
  • Oamenii recunosc că îi încurcă regulile de călătorie.

Maldive sau Republica Dominicană, de exemplu, sunt printre destinaţiile frecventate de români în această iarnă, care vin de azi la pachet cu izolare iar peste o săptămână şi cu un test covid negativ.

Peste 6.000 de turişti români au ajuns în Maldive în ultimele două luni. După ruşi şi nemţi, am fost pe locul 3 în topul naţionalităţii turiştilor care s-au relaxat în paradisul tropical din Oceanul Indian. Măsura luată de autorităţile de la Bucureşti, de a introduce insulele pe lista galbenă, a bulversat turiştii care pleacă în zilele următoare.

Ana Irina - turist în Maldive: Nu perspectiva carantinei ne-a dat probleme, cât cea a testului. Faptul că vom sta în carantină nu ne face să ne pară rău că am venit în acestă vacanţă pentru că cei mai mulţi lucrăm de acasă şi ne putem desfăşura activitatea ca şi până acum.

Răzvan Pascu - consultant în turism: Turiştii deja s-au obişnuit cu acestă volaltilitate a listei galbene. dacă vorbim strict de Maldive, unde mă aflu şi eu, pe un atoll de acest fel, de câteva hectare, unde eşti în siguranţă şi nu sunt cazuri de covid, riscul să te infectezi e mai mic decât într-un supermarket din Bucureşti.

Măsura carantinei este deja în vigoare la întoarcere, dar nu şi prezentarea unui test covid negativ

Cine vine dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat mai are la dispoziţie o săptămână să se întoarcă şi să i se impună doar carantină. Cine se întoarce după data de 12 februarie, pe lângă carantină, va trebui ca la aeroport să prezinte şi un test Covid negativ făcut cu cel mult 72h înainte.

Dar există şi excepţii de la toate aceste măsuri:

Reporter: Intraţi în carantină?

Bărbat: Sunt marinar, sunt excepţie.

Femeie: Ştiu regulile. Nu intru în carantină pentru că mă întorc în Elveţia curând. Există excepţia de 72h cu test negativ.

Printre cei exceptaţi de la test se numără şi copiii mai mici de 3 ani şi adulţii care care au primit de cel puţin 10 zile doza a doua de vaccin.

Adrian Marinescu - medic infecţionist: Vaccinarea, şi din acest punct de vedere, va reprezenta un element care să ne ajute viaţa. Probabil că lunile viitoare vom avea tot mai des această situaţie.

Cu tot cu test şi carantină, cine vrea în vacanţă merge. Până acum, aproape nimeni nu a renunţat la planurile de călătorie, deşi cu toţii recunosc că îi încurcă.

Alin Burcea - CEO agenţie de turism: Am început să îi anunţăm de aseară şi cu toţi cei care am vorbit, nimeni nu renunţă. Pentru că astăzi poţi să pleci în 6,7, cel mult 8 destinaţii. E o vacanţă mult aşteptată şi cine are bani să dea min 2.000 de euro pentru Maldive, sigur dă 100 de dolari să îşi facă testul

Femeie: Dacă vin cu testul, de ce aş mai sta în carantină? Până la urmă vin cu test negativ. Cred că o să călătorim în continuare. Dar să vedem care este situaţia.

Dar nu toţi îşi permit să stea în carantină sau să plătească un test, mai ales că sunt mulţi cei care călătoresc de nevoie, nu de plăcere.

Autorităţile nu au menţionat, însă, nimic despre ce se întâmplă cu cei care la întoarcerea în ţară nu vor avea testul făcut. Cel mai probabil, persoanele care vin cu avionul nu vor fi lăsate să urce la bord la plecarea spre România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vacanțele se încheie cu o carantină, dar românii nu renunță la planurile de călătorie