Antena Meniu Search
x

Valea Hârtibaciului, zona pitorească supranumită și Toscana României

Cei care tânjesc după viaţa simplă de la ţară trebuie să viziteze, măcar o dată, Valea Hârtibaciului. Supranumită Toscana României, zona este una dintre cele mai pitoreşti din Transilvania.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 02:06

Vezi și

Cei care tânjesc după viaţa simplă de la ţară trebuie să viziteze, măcar o dată, Valea Hârtibaciului. Supranumită Toscana României, zona este una dintre cele mai pitoreşti din Transilvania. Peisajele sălbatice, satele săseşti cu bisericile lor fortificate şi cu mâncăruri tradiţionale sunt doar câteva dintre comorile de aici.

Văzută de sus, Valea Hârtibaciului este spectaculoasă. Are zeci de aşezări săseşti, pajişti întinse şi coline cu stejari bătrâni. În depărtare, se văd Munţii Făgăraş.

Câteva vagoane de mocăniţă salvate de la fier vechi folosite acum pentru a plimba turiştii sunt singurele care sparg liniştea de aici.

Noi ne-am oprit în satul Veseud. Aici, patru vechi case săseşti au fost renovate şi transformate în pensiuni.

Turiştii care ajung aici pot să-şi aleagă singuri, pentru micul dejun, legumele direct din grădină.

La 15 kilometri de Veseud e o altă comoară: satul Apoş, vizitat acum câţiva ani şi de prinţul Charles. Câţiva voluntari de la Ambulanţa Monumentelor care reabilitează biserica fortificată din sat au făcut o descoperire neaşteptată.

Pentru o noapte petrecută într-o pensiune de pe Valea Hârtibaciului preţurile pornesc de la o sută de lei, pentru o cameră dublă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Valea Hârtibaciului, zona pitorească supranumită și Toscana României