Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vântul puternic a stricat distracţia în Poiana Braşov. Au fost cozi uriașe la telecabină

O zi de distracţie s-a transformat într-o aşteptare infernală în Poiana Braşov. Din cauza vântului puternic, instalaţiile de transport pe cablu au fost închise în prima parte a zilei.

de Redactia Observator

la 20.01.2019 , 23:30

O zi de distracţie s-a transformat într-o aşteptare infernală în Poiana Braşov. Din cauza vântului puternic, instalaţiile de transport pe cablu au fost închise în prima parte a zilei. La singura telecabină funcţională, turiştii au aşteptat şi câte două ore la coadă. Cei care au ales însă staţiunile din Harghita sau Hunedoara s-au bucurat nu numai de pârtii, ci şi de preţuri mai mici, ca de extrasezon.

După ore de aşteptare pe Drumul Naţional 1, turiştii care au ajuns în Poiana Braşov au dat de alte cozi. O singură telecabină a funcţionat de dimineaţă. Din cauza rafalelor de aproape 100 de kilometri pe oră, administratorii au oprit instalaţiile.

Unii şi-au pierdut răbdarea, aşa că au lăsat schiurile la o parte şi s-au bucurat de un vin fiert.

Vezi și

De mai bine de o săptămână, vremea creează probleme în Poiana Braşov. În apropierea pârtiilor, au fost capcane periculoase. Brazii încărcaţi cu gheaţă şi zăpadă au început să cedeze. Iar autorităţile au decis să îi taie pentru a elimina orice risc. Mai ales că, în urmă cu o săptămână, un copac s-a prăbuşit chiar peste telescaun.

În schimb, în Harghita, weekendul a arătat altfel. Pe pârtia de aproape doi kilometri de la Bucin, staţiune aflată la 1.200 de metri altitudine, zăpada măsoară peste un metru. Iar peisajele sunt spectaculoase.

Şi în staţiunea Straja din Hunedoara, administratorii promit că va fi zăpadă până la primăvară. Aici, turiştii găsesc nouă pârtii care au, în total, peste 28 de kilometri. Dar şi preţuri mai mici chiar şi cu 50 la sută faţă de alte staţiuni din ţară.

La Straja, chiar şi în extrasezon, gradul de ocupare se apropie de 100%. Pentru luna februarie, mai sunt doar câteva locuri de cazare disponibile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Vântul puternic a stricat distracţia în Poiana Braşov. Au fost cozi uriașe la telecabină