Antena Meniu Search
x

Video Vedere din București: șantiere și clădiri abandonate. De multe ori, turiștii sunt dezamăgiţi de ce găsesc în capitala țării

Șantiere, clădiri abandonate și trotuare sufocate de maşini. Cam așa văd Capitala României mulți turiști care se cazează în hotelurile din centrul Bucureştiului. Se aşteaptă să găsească peisaje de vis și clădiri istorice renovate, însă de multe ori sunt dezamăgiţi de ce găsesc.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 26.02.2021, 22:39

Vezi și

Acesta este peisajul pe care îl văd acum turiștii din hotelurile din jurul Casei Poporului: şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, câteva macarele și Palatul Parlamentului.

Locul a devenit viral pe rețelele de socializare după ce fotbaliștii echipei Chelsea au postat pe Facebook o poză cu vederea pe care au avut-o cât timp au fost cazați în București.

Palatul Parlamentului, principala atracție pentru turiști

Palatul Parlamentului rămâne principala atracție pentru oaspetii care ajung la acest hotel și asta pentru că în momentul de fata Catedrala Mântuirii Neamului este un imens șantier. Managerii acestui hotel sunt însă convinși ca atunci când proiectul va fi gata, aceasta camera va fi una dintre cele mai cautate.

Camelia Buburuz, director hotel: ”Va fi o clădire nouă, terminata și va fi un nou punct de interes în București” 

Sunt unii oaspeți care, impresionaţi de uriaşa clădire administrativă din Bucureşti, îşi doresc o cameră din care să o admire cât mai bine.

Camelia Buburuz, director hotel: ”Ne spun: care este camera cea mai buna astfel incat sa am un unghi potrivit sa pot să vad seara Palatul Parlamentului?”

Centrul Capitalei, peisaj dezolant de la înălțime

Ne mutăm şi în altă zonă din centrul Capitalei, Cișmigiu. Suntem la ultimul etaj al unui hotel, într-un restaurant cochet. Totul se schimbă imediat cum pășim pe terasă.

Director hotel: ”Se vad acoperișurile gri, urâte și distruse, se vad clădirile vechi nerenovate, se vede spatele blocurilor care arată cum arată. Ca un oraș părăsit, un oraș neîngrijit, pe care nu-l iubeste nimeni”.

Lucrurile nu se schimbă prea mult nici dacă privim între Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii.

Unele clădiri au fost totuși renovate iar priveliștea din unele camere nu mai este așa dezolantă.

De la ultimul etaj al unui alt hotel celebru, de la 70 de metri înălţime, Bucureştiul parcă arată mai bine a capitală europeană. Dar să revenim totuşi cu picioarele pe pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Vedere din București: șantiere și clădiri abandonate. De multe ori, turiștii sunt dezamăgiţi de ce găsesc în capitala țării