Antena Meniu Search
x

Vin alb românesc, premiat internațional

Vinurile româneşti cuceresc încet, dar sigur lumea. Rieslingul alb din regiunea Alba Iulia a primit medalia de argint la nivel mondial. Puţini ştiu însă câtă muncă se ascunde într-un pahar cu vin bun. De la bobul de strugure şi până la temperatura din cramă totul este atent analizat.

de Redactia Observator

la 12.05.2019, 01:58

Vezi și

Vinurile româneşti cuceresc încet, dar sigur lumea. Rieslingul alb din regiunea Alba Iulia a primit medalia de argint la nivel mondial. Puţini ştiu însă câtă muncă se ascunde într-un pahar cu vin bun. De la bobul de strugure şi până la temperatura din cramă totul este atent analizat. Refacem drumul vinului chiar acum alături de specialişti.

Mii de sticle de vin alb sunt gata să plece spre supermarketurile româneşti sau spre magazinele de profil din străinătate. Este încununarea unei munci minuţioase de aproape un veac. Ioan Mărginean se străduieşte de ani de zile pentru ca vinul din Alba să obţină recunoaşterea internaţională.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din podgorie, strugurii iau drumul vinificării, cum spun specialiştii. Totul se face în funcţie de tipul strugurilor, de aromele şi de culoarea lor. Înainte de îmbuteliere licoarea bahică este analizată în laboratoare. Densitatea, ph-ul sau aciditatea trebuie să fie clar stabilite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Temperatura, umiditatea şi lumina sunt factorii cheie pentru păstrarea vinului în crame. Abia apoi degustarea somelierilor poate certifica valoarea vinului. Chiar dacă România are cea mai mare suprafaţă viticolă din Europa, puţini sunt cei au decis să investească în exploatarea podgoriilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un vin de soi merge cu o brânză bună. Iar alegerea nu este atât de simplă pe cât pare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

România este al 13 lea producător de vinuri din lume ca volum. Nu suntem pionieri dar suntem pe drumul cel bun , spun specialiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vin alb românesc, premiat internațional