Antena Meniu Search
x

Video Vinerea verde, exercițiu de mișcare și de imagine pentru membrii Guvernului

Vinerea verde şi nu prea. Într-un exerciţiu de promovare a renunţării la maşini, miniştrii Guvernului Cîţu au lăsat deoparte, pentru o zi, autoturismele cu care se deplasează de obicei. Pe bicicletă, tricicletă, în tramvai, metrou sau pe propriile picioare, demnitarii s-au pozat şi s-au filmat, sperând că aşa îi vor motiva şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Iar propunerea e ca fiecare vineri să fie la fel.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 12.03.2021, 20:19

Vezi și
  • Membrii Guvernului vor să promoveze mijloace de transport alternativ.

Vinerea verde a fost pretext de făcut update pe reţelele de socializare pentru mai toţi miniştrii. Fiecare dintre ei a ales un mijloc de transport pe care nu-l foloseşte în mod normal. Iniţiatorul campaniei aproape uitase cum arată metroul. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Acum o lună am venit prima dată cu metroul, după 20 şi ceva de ani. De fiecare dată când voi fi vineri în Bucureşti, voi face acest lucru.

Că s-a plimbat cu metroul s-a lăudat şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. La fel şi miniştrii de la Finanţe şi Cultură, Alexandru Nazare, respectiv Bogdan Gheorghiu. Doar că în subteran e mai greu cu distanţarea recomandată în plină pandemie.

Mai norocos a fost chiar ministrul Transporturilor. Cătălin Drulă a ales mijlocul de transport cel mai apropiat de casă şi n-a mai avut nevoie să-şi facă griji în privinţa distanţării. Tramvaiul 24 era gol.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Dacă mai mulţi dintre noi am lăsa maşinile acasă din când în când, câştigul ar fi enorm pentru oraşele noastre. 

Bucureştenii ar putea circula gratis cu transportul în comun în fiecare zi de vineri

Dacă premierul Florin Cîţu şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au mers pe jos, ministrul Economiei a vrut să facă şi economie, aşa că a închiriat o trotinetă. 

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: Nu trebuie să dau banii pe una nouă, pur şi simplu o iau de pe o aplicaţie, plătind o sumă mult mai mică decât suma ei.

Iar dacă-i ordin...cu plăcere. 

Eduard Novak, ministrul Sportului: Domnu' Tanczos, domnu ministru al Mediului, vremea nu este prea bună, dar mă conformez.

Cei mai comozi au ales maşina electrică. Cum ar fi ministrul Energiei, care stă în afara Bucureştiului. Raluca Turcan a împrumutat o maşină electrică de la Ministerul Mediului. 

Doar că iniţiativa Guvernului e văzută mai degrabă ca un exerciţiu de imagine.

Alin Tănase, coordonator campanie Greenpeace: E mai mult o campanie de PR. Pistele de biciclete lipsesc. Cu autobuzul faci cât faci şi cu maşina, nu sunt nişte alternative reale. 

Bucureştiul a fost declarat oraşul cu cel mai rău trafic din lume. 135 de ore pierde într-un an în trafic un şofer. După Capitala noastră, urmează oraşe precum Bogota, New York, Londra sau Paris. 

Campania vrea să convingă 1 din 4 angajaţi de la stat să vină cu un mijloc de transport alternativ la serviciu. Iar ca să îi convingă şi pe cei din mediul privat, ministrul Mediului spune că ia în calcul inclusiv gratuitatea pe transportul în comun în fiecare vineri, cu acordul primăriilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Vinerea verde, exercițiu de mișcare și de imagine pentru membrii Guvernului