Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vinul natural, pe cale de dispariţie

Românii preferă produsele ieftine şi de proastă calitate. Chiar dacă le afectează sănătatea, oamenii aleg să cumpere vinuri contrafăcute

de Redactia Observator

la 02.04.2014 , 13:51

Nici legislaţia nu-i ajută. Guvernanţii au dat frâu liber vânzării de băuturi care seamănă cu vinul în dauna produselor de calitate. Din această cauză, producătorii de vinuri reuşesc cu greu să-şi acopere cheltuielile. Cât despre profit, podgorenii au uitat ce înseamnă acesta.

Din luna noiembrie până în luna februarie, am vândut 100.000 de litri de vin, vin care altădată îl vindeam doar într-o singură lună.

Este foarte complicat în situaţia actuală, ca vinurile care sunt făcute şi obţinute din struguri să facă faţă vinurilor care sunt obţinute prin fermentare liniştită.

Vezi și

Pe scurt, BFL-uri. Băuturi fermentate liniştit, care imită aroma, gustul şi culoarea vinului, fără să aibă nici măcar un strugure în compoziţie. O imitaţie ieftină a licorii lui Bacchus.

Guvernanţii au scăzut valoarea accizei pentru bfl-uri, de la 100 la 10 euro pe hectolitru. Au creat astfel o concurenţă acerbă pe piaţa vinului românesc. Dar nu toţi românii şi-au pierdut încă gustul pentru un produs de calitate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Vinul natural, pe cale de dispariţie