Antena Meniu Search
x

Vinul natural, pe cale de dispariţie

Românii preferă produsele ieftine şi de proastă calitate. Chiar dacă le afectează sănătatea, oamenii aleg să cumpere vinuri contrafăcute

Vezi și

Nici legislaţia nu-i ajută. Guvernanţii au dat frâu liber vânzării de băuturi care seamănă cu vinul în dauna produselor de calitate. Din această cauză, producătorii de vinuri reuşesc cu greu să-şi acopere cheltuielile. Cât despre profit, podgorenii au uitat ce înseamnă acesta.

Din luna noiembrie până în luna februarie, am vândut 100.000 de litri de vin, vin care altădată îl vindeam doar într-o singură lună.

Este foarte complicat în situaţia actuală, ca vinurile care sunt făcute şi obţinute din struguri să facă faţă vinurilor care sunt obţinute prin fermentare liniştită.

Pe scurt, BFL-uri. Băuturi fermentate liniştit, care imită aroma, gustul şi culoarea vinului, fără să aibă nici măcar un strugure în compoziţie. O imitaţie ieftină a licorii lui Bacchus.

Guvernanţii au scăzut valoarea accizei pentru bfl-uri, de la 100 la 10 euro pe hectolitru. Au creat astfel o concurenţă acerbă pe piaţa vinului românesc. Dar nu toţi românii şi-au pierdut încă gustul pentru un produs de calitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vinul natural, pe cale de dispariţie