Video

Vorbele preoţilor aduc alinare, dar şi informaţii medicale

De Simona Vasiac.
Publicat: 31.01.2021, 21:23.
Actualizat: 31.01.2021, 21:23

Vorbele preoţilor aduc alinare, dar şi informaţii medicale. Sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple. Deşi s-a anunţat de la începutul anului că bisericile vor primi broşuri despre campania de vaccinare anticovid, acestea nu au ajuns peste tot. Chiar şi aşa, preoţii îşi ajută enoriaşii cu informaţii, atunci când oamenii au nevoie de sfătuire.

Satul Săsar, judeţul Maramureș, la 10 kilometri de Baia Mare. Ziua de duminică începe mereu în biserică, la slujbă. Pe lângă leac pentru suflet, preotul ar trebui să împartă oamenilor şi informații despre vaccinare.

De la începutul anului, preoţilor li s-a transmis că vor avea o broşură cu informaţii despre campania de vaccinare, tocmai ca să-şi poată ajuta enoriaşii, în caz de nevoie. Doar că pliantul nu a ajuns peste tot.

Preot: ”Noi nu am primit, nu ni s-a comunicat de la Protopopie sau Episcopie, deci nu ni s-a distribuit”.

Patriarhia Română spune că a trimis broșura online

De cealaltă parte, reprezentanţii Patriarhiei Române spun că broşura a fost primită în format online şi tot aşa a şi fost dată mai departe, către toate eparhiile din ţară.

Simona Vasiac, reporter Observator: ”Preotul v-a vorbit în biserică?”

Enoriaș: ”S-a vorbit, da, se vorbeşte tot timpul”.

Iar când nu face asta, oamenii îşi caută clarificările în altă parte.

Localnică 1: ”De la ştiri, medicul de familie, chiar am fost acum, săptămâna asta, ne-a informat”.

Localnică 2: ”Nu am fost la biserică. Eu nu ies, că mi-e frică”.

Simona Vasiac, reporter Observator: ”Şi de unde vă culegeţi mai mult informaţiile despre vaccin?”

Localnică 2: ”De a televizor şi îmi aduc copiii de la serviciu”.

Localnică 3: ”Culeg informaţiile de pe internet, din mass-media, deci nu îmi trebuie neapărat de la biserică. Acum, dacă este o informaţie de la ei mai plauzibilă, mai concludentă, le acceptăm şi sunt binevenite”

Autorităţile sanitare au apelat la ajutorul preoţilor tocmai pentru că aceştia sunt cei de sfatul cărora ascultă lumea, mai ales la ţară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.