Antena Meniu Search
x

Voucherele pentru gravide de la Primăria Capitalei, afacere pentru unele clinici private

Voucherele Materna oferite de Primăria Capitalei s-au transformat dintr-un ajutor pentru gravide în afacere pentru unele clinici private. La recepţie, clientele află că tariful creşte pe loc dacă plata se face cu bonurile valorice, nu cash.

Vezi și

Voucherele Materna oferite de Primăria Capitalei s-au transformat dintr-un ajutor pentru gravide în afacere pentru unele clinici private. La recepţie, clientele află că tariful creşte pe loc dacă plata se face cu bonurile valorice, nu cash. Contactat de reporterii Observator, managerul unei astfel de instituţii private se apără şi susţine că diferenţele vin din plata unor comisioane.

Cu camera ascunsă, mergem la o clinică privată ca să întrebăm cât costă o morfologie fetală pentru trimestrul II

Mai întâi ni se comunică preţul de listă, 450 de lei. Unul firesc pentru o astfel de ecografie elaborată, la o clinică privată. Se schimbă însă brusc atunci când menţionăm metoda de plată. 

Discuţie reporter - reprezentant clinică privată, camera ascunsă:

Reporter: Dacă sora mea are voucher dintr-acela, Materna, poate veni să plătească cu el? Are voucher Materna. 

Reprezentant clinică: 600 de lei. 

Reporter: 600? Puteţi să-mi spuneţi de ce e diferenţa asta? 

Reprezentant clinică: Astea sunt preţurile clinicii noastre.

De un răspuns la fel de neclar au parte şi clientele, atunci când ajung la recepţie şi vor să achite cu voucherele oferite gratuit de Primărie. Această viitoare mamă n-a avut încotro şi a plătit investigaţia la suprapreţ. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Am căutat răspunsuri şi am ajuns la managerul clinicii. Care justifică diferenţa de preţ prin existenţa unor aşa-zise "comisioane".

DANIEL TUTUNARU, medic primar obstetrica ginecologie: Acoperă exact ce v-am spus. Omul care este plătit de către mine să facă toate borderourile astea, deci este un angajat special pentru aşa ceva. Plăteşte curieratul, ca să trimitem voucherele şi după... să primim banii. Şi plăteşte comisionul care se plăteşte de către mine, adică de către firmă, către emitentul de voucher. Totul este legal. Dar eu nu sunt condiţionat, eu pot să cer cât vreau. 

Despre astfel de comisioane, însă, Primăria Capitalei nu ştie nimic. Spune că emitentul voucherelor nu percepe niciun leu în plus de la unităţile medicale.

"Din informaţiile pe care le avem de la emitentul voucherelor, unităţile sanitare/farmaciile afiliate nu percep comisioane suplimentare", a răspuns Primăria Capitalei

De altfel, în majoritatea clinicilor private la care am pus aceleaşi întrebări, preţul de listă nu s-a schimbat. 

Voucherele Materna, în valoare de 2.000 de lei, se acordă în două tranşe, gravidelor cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul în Bucureşti. Ele sunt un ajutor pentru plata analizelor de bază în sarcină, a dispozitivelor medicale şi a medicamentelor. Plata cu vouchere se poate face în orice clinică privată, de stat sau farmacie care are contract cu primăria.

Potrivit statisticilor, 20% dintre femeile gravide din România nu ajung niciodată la un medic ginecolog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Voucherele pentru gravide de la Primăria Capitalei, afacere pentru unele clinici private