Nașteri programate, pentru ca bebelușul să fie într-o zodie dorită de părinți. Ce spun astrologii
Nimic nu e întâmplător, în zilele noastre. Nici măcar ziua naşterii sau zodia copilului. Hotărâte să aibă în casă "lideri" sau "luptători", multe mame îşi programează atât momentul conceperii, cât şi naşterea.
Nimic nu e întâmplător, în zilele noastre. Nici măcar ziua naşterii sau zodia copilului. Hotărâte să aibă în casă "lideri" sau "luptători", multe mame îşi programează atât momentul conceperii, cât şi naşterea. Iar dacă apelează la clinicile de fertilizare in vitro, medicii pot da o mână de ajutor. Există însă şi dezavantaje atunci când programezi totul matematic.
Mama lui David îşi aminteşte ca ieri momentul în care a decis să schimbe data naşterii. Acum patru ani l-a adus pe lume prin cezariană.
”Mi-as fi dorit in mod special sa fie Leu. A fost Leu. Mi-am dorit sa fie băiat. A fost băiat. Am avut de ales, practic, intre 24, 25 si 26 si zic "nu, sa fie fix pe 24". Deci o mama dintr-aia fixista, dar nu regret nimic. Practic, a fost foarte bine, ne bucuram acum de el. Este sanatos, este tot ce conteaza”, dezvăluie Dana.
În ultimele săptămâni de sarcină, gravidele sunt atent monitorizate.
Totuşi, este riscant să grăbeşti naşterea. Sunt doctori care spun că bebeluşii aduşi pe lume între săptămânile 37 şi 38, prezinta un risc dublu de complicaţii, faţă de cei care vin pe lume la 39 de săptămâni. Dar în cabinetele medicilor se poartă discuţii despre momentul naşterii chiar şi înainte ca femeile să fie însărcinate.
”În momentul in care le facem o stimulare ovariana sau o procedura de laborator speciala, alegem luna, in asa fel, incat sa nasca peste 9 luni, in zodia pe care o prefera”, explică doctorul Ruxandra Dumitrescu.
Au fost şi cazuri când părinţii au hotărât până şi ascendentul. Aici, ora devine importantă.
”La 3 dimineata, imi amintesc de o doamna, pentru ca ascendentul este in Taur la acea ora si am mers noaptea, am operat-o si totul a decurs perfect”, dezvăluie doctorul Dumitrescu.
Să fie un bun conducător, să fie puternic şi influent - sunt cele mai comune dorinţe ale mamelor. Astrologii văd diferit lucrurile.
”In momentul in care mamicile se gandesc la asa ceva, trebuie sa se gandeasca in primul rand la compatibilitatea pe care o au ele cu copiii”, explică astrologul Mariana Cojocaru.
În România, profesorul Vasile Niţescu a inventat instrumentul despre care spune că poate fi folosit la determinarea sexului copilului.
”In momentul ovulatiei, daca ai un contact sexual, putem obtine un baietel. Daca avem un contact sexual inainte, doua zile, spre trei zile, putem obtine o fetita”, explică medicul.
Sunt însă și părinţi ceva mai tradiţionalişti. Dar un lucru e cert. Când se gândesc la copiii lor, toţi îşi doresc să fie, în primul rând, sănătoşi
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰