Antena Meniu Search
x

21 de sportivi reprezintă România la Jocurile Mondiale Militare de Vară

La ediția a șasea a Jocurilor Mondiale Militare de Vară, care vor avea loc în perioada 2-11 octombrie, în localitatea Mungyeong (Coreea de Sud), România va fi reprezentată de 21 de sportivi.

 La ediția a șasea a Jocurilor Mondiale Militare de Vară, care vor avea loc în perioada 2-11 octombrie, în localitatea Mungyeong (Coreea de Sud), România va fi reprezentată de 21 de sportivi.

Din lotul de 21 de sportivi, 14 sunt legitimați la CSA Steaua București: scrimerele Anca Măroiu, Simona Gherman, Simona Pop, Maria Udrea, Maria Boldor-Boghiță, Mălina Calugăreanu, atleții Alina Rotaru, Valentin Toboc, Bianca Răzor, Florina Pierdevară, Mihaela Nunu, trăgătorii Roxana Tudose, Iulică Marian Cazan și judoka Violeta Dumitru. Lotul este completat de George Dumitrașcu, Ovidiu Mugurel Muțiu, Istvan Ferenc Sebestyen, Tamas Bogya, care vor concura la orientare, Ana Maria Loredana Ispas (taekwondo), Florin Marcel Laza (atletism), Andreea Chițu (judo).

Competiția este organizată de Consiliul Internațional al Sportului Militar (CISM) și reunește aproximativ 8.700 de participanți din 110 țări, care se vor întrece în 24 discipline sportive.

Sportivii noștri au ca obiectiv clasarea între primele 10 națiuni în cadrul probelor de scrimă, atletism, tir și judo, potrivit paginii de Facebook a CSA Steaua.

Consiliul Internațional al Sportului Militar este a doua organizație sportivă din lume ca mărime, după Comitetul Internațional Olimpic, având 133 de țări membre. Înființat în 1948, la Nisa (Franța), CISM este o organizație sportivă internațională alcătuită din forțele armate ale națiunilor membre acceptate de Adunarea Generală, autoritate supremă a CISM. Obiectivele urmărite de către CISM sunt sintetizate prin motto-ul organizației "Prietenie prin sport" și prin recunoașterea CISM de către ONU ca partener în menținerea păcii și a stabilității în zonele cu risc ridicat de conflict. Precedentele ediții ale Jocurilor Mondiale Militare s-au desfășurat la Roma (1995), Zagreb (1999), Catania (2003), Hyderabad (2007) și Rio de Janeiro (2011).

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » 21 de sportivi reprezintă România la Jocurile Mondiale Militare de Vară