Antena Meniu Search
x

Copiii de 10 ai României. Alice Perjoiu se antreneaza zilnic pentru Triatlon

Revenim în lumea sportului de performanţă cât să vă prezentăm unul dintre copiii noştri de 10. Alice Perjoiu, o tânără are doar 17 ani dar mult mai multe reuşite remarcabile la Triatlon. Anul trecut, spre exemplu, a fost campioană națională, la categoria ei de vârstă.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 30.07.2020, 14:54

Vezi și
  • Doreşte să-şi clădească o carieră în lumea sportului.
  • Speră să devină într-o zi antrenor.

Rezultatele spun o poveste. Una frumoasă, despre eforturile din spatele succesului. Sunt multe premiile câștigate. Anul trecut, Alice a fost campioană națională la triatlon și duatlon, şi tot în 2019 s-a calificat în finala Campionatului European de Triatlon. In 2017 a fost campioană națională și balcanică la duatlon.

A castigat si locul I la o competite de ciclism in Grecia, in Thassos, unde a trecut prima linia de finish la categoria feminin. Sportul este viaţa ei. Şi vorbește despre el cu emoție în glas și strălucire în privire.

Alice: Uneori este dificil, dar, cumva, fără greu nu ar mai avea aceeași frumusețe, să îți dorești cu adevărat și dacă există dorință, niciodată, indiferent cât de greu este nu te vei opri

Ea sigur nu se opreşte. Printre altele, face naveta zilnic de la Afumați, la București.

Alice: Primul sport pe care l-a incercat a fost atletismul. Iar de patru ani se antreneaza zlnic pentru triatlon. La atletism concuram pe 400,500 de metri, la triatlon fac, 4,5 km.

Flabio Carmona, antrenor: Triatlonul este un sport in care trebuie sa faci inot, bicicleta, alergare si contine foarte multe elemente din motivatia personala. Sa tii un copil motivat pentru un sport asa de randament e foarte greu. Alie e foarte serioasa, imi place foarte ca face triatlon din motivatie proprie, le face de placere

Cu plăcere dar şi cu eforturi mari. Pentru performanţă sunt necesare chiar și 12 antrenamente pe săptămână

Alice: Am început să mă antrenez specific, să fac antrenamente pe ciclism, pe înot și pe alergare

Aşa că Alice își împarte timpul între școală și antrenament zilnic, așa cum știe mai bine

Alice: Eu sunt la liceu sportiv, când m-am hotărat sa intru la acest liceu am făcut-o pentru că imi doresc foarte mult sa fac sport in continuare si sa am un program care sa imi permita, iar la liceu este un program perfect, astfel incat sa am antrenament si dimineata si dupa amiaza si sa ma pot odihni.

Aleargă, pedalează sau înoată cu un singur gând: să-şi clădească o carieră în lumea sportului. Și să devină, cândva antrenor.

Alice: Consider că mă regăsesc foarte mult în asta și mi-aș dori să ajut alți copii care au aceeași pasiunne ca mine. Aș vrea să lucrez cu copiii, să fiu alături de ei, să îi văd cum cresc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Copiii de 10 ai României. Alice Perjoiu se antreneaza zilnic pentru Triatlon