Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan, victorie mare în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Istanbul

Ana Bogdan a obţinut, joi seara, o victorie extrem de importantă, 6-3, 6-3 cu Barbora Krejcikova, din Cehia, în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Istanbul.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.04.2021, 22:38

Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea joacă, vineri, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Istanbul
Ana Bogdan, după victoria obţinută în optimile de finală ale turneului de tenis de la Istanbul - Instagram Ana Bogdan
  • Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea joacă, vineri, în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Istanbul.

Deşi aflată abia pe locul 102 mondial, Ana Bogdan a făcut un meci mare împotriva sportivei din Cehia şi s-a impus la pas, chiar dacă Barbora Krejcikova este locul 42 mondial şi era a V-a favorită a turneului de tenis de la Istanbul.

Ana Bogdan, care speră să revină curând între primele 100 de jucătoare ale lumii, a fost mai eficientă pe propriul serviciu cedând-ul de numai două ori, o dată spre finalul setului al doilea, când Krejcikova a făcut break salvând trei mingi de meci.

În sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Istanbul, Ana Bogdan dă piept cu Veronika Kudermetova, din Rusia, ocupanta locului 29 mondial şi a treia favorită a turneului de la Istanbul. Kudermetova a obţinut două victorii cu emoţii până acum, la Istanbul, 6-4, 3-6, 7-6, cu Bernarda Pera, din Statele Unite ale Americii, şi 6-4, 6-3, cu Kaia Kanepi, din Estonia.

Deşi sportiva din Rusia este mult mai bine cotată la momentul actual, Ana Bogdan a câştigat toate cele trei meciuri directe de până acum. A fost 6-3, 3-6, 6-2 la Namangan, în 2014, 6-3, 6-1 la Hua Hin, în 2017, şi 6-3, 6-7, 6-1 la Cluj, anul trecut.

Pe acelaşi subiect

Sorana Cîrstea, calificată şi ea în sferturile de finală de la Istanbul

Ana Bogdan nu este singura sportivă din România calificată în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Istanbul. Sorana Cîrstea joacă şi ea în antepenultimul tur al competiţiei din Turcia. Sorana Cîrstea a obţinut acest drept după ce le-a învins pe Kateryna Kozlova, din Ucraina, 6-4, 7-6, şi pe Anastasia Potapova, din Rusia, 7-6, 6-4.

Următoarea adversară a Soranei Cîrstea (locul 67 mondial) este franţuzoaica Fiona Ferro (locul 57 mondial). Fiona Ferro a trecut, pe rând, de Petra Martic (Croaţia), favorită 2, scor 7-5, 6-2, şi de Vera Zvonareva (Rusia), 6-3, 6-3.

Sorana Cîrstea şi Fiona Ferro s-au mai întâlnit o singură dată, în 2017, tot la Istanbul, iar atunci Sorana s-a impus de o manieră categorică, scor 6-3, 6-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Ana Bogdan, victorie mare în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Istanbul