Antena Meniu Search
x

Când este finala Campionatului Mondial de fotbal 2022. Meciul se joacă pe Stadionul Lusail

Campionatul Mondial de fotbal 2022 a ajuns în faza sferturilor de finală, însă deja cei mai mulţi dintre microbişti se gândesc cu jind la finala competiţiei găzduite de Qatar şi care ar urma să aibă loc pe Stadionul Lusail din oraşul cu acelaşi nume.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 13:36

Stadionul Lusail găzduieşte finala Campionatului Mondial de fotbal 2022
Stadionul Lusail, unul dintre cele mai moderne din lume, găzduieşte finala Campionatului Mondial de fotbal 2022 - Profimedia
  • Stadionul Lusail, o arenă cu aproape 89.000 de locuri, găzduieşte finala Campionatului Mondial de fotbal 2022.

Finala Campionatului Mondial de fotbal 2022 este considerată cel mai important eveniment sportiv al anului, miliarde de oameni din întreaga lume urmând a fi cu ochii pe evenimentul programat pe 18 decembrie.

Croaţia - Brazilia, Olanda - Argentina, Maroc - Portugalia şi Anglia - Franţa sunt meciurile care ar urma să aibă loc în faza sferturilor de finală, iar la momentul actual specialiştii mizează pe o finală Brazilia - Franţa, aceste echipe având cele mai bune cote pentru câştigarea competiţiei. 

Brazilia şi Franţa au avut evoluţii consistente până acum, dar au rămas în competiţie şi alte echipe care pot pune probleme, Argentina, Anglia, Portugalia sau Olanda fiind capabile oricând de jocuri foarte bune.

Stadionul Lusail găzduieşte finala Campionatului Mondial de fotbal 2022

Pe acelaşi subiect

Ultimul act al Campionatului Mondial de fotbal 2022 se joacă pe 18 decembrie, pe Stadionul Lusail din oraşul cu acelaşi nume. Vorbim despre o arenă cu aproape 89.000 de locuri şi care a fost inaugurat în acest an, la cinci ani de la începerea construcţiei propriu-zise.

Lusail Iconic Stadium găzduieşte 10 meciuri de la turneul final, iar la meciul Argentina - Mexic din 26 noiembrie, din faza grupelor, scor 2-0, s-a înregistrat recordul de audienţă, conform organizatorilor toate cele 88.966 de locuri fiind ocupate.

Lusail Iconic Stadium a găzduit, până acum, şase meciuri din faza grupelor şi meciul Portugalia - Elveţia din faza optimilor de finală, urmând să găzduiască şi meciul Olanda - Argentina din faza sferturilor de finală plus o semifinală şi marea finală.

Stadionul Lusail a primit un rating de cinci stele din cinci şi se spune despre această arenă că este printre cele mai moderne din lume. După încheierea Campionatului Mondial de fotbal 2022, capacitatea arenei urmează să fie redusă la doar 40.000 de locuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Când este finala Campionatului Mondial de fotbal 2022. Meciul se joacă pe Stadionul Lusail