Antena Meniu Search
x

Cauza morţii lui Sir Bobby Charlton. Ce spune medicul legist despre finalul vieţii legendarului fotbalist de la Manchester United

Sir Bobby Charlton a murit în urma unei căzături accidentale la un azil de bătrâni, potrivit unei anchete, anunţă BBC. Legendarul jucător al Angliei şi al echipei Manchester United a murit la vârsta de 86 de ani la Spitalul General Macclesfield, pe 21 octombrie.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 18:59

Sir Bobby Charlton a murit la 86 de ani
Sir Bobby Charlton a murit la 86 de ani - Profimedia

Sir Bobby Charlton a murit la 86 de ani, pe 21 octombri.. În cadrul anchetei desfăşurate la Cheshire Coroner's Court s-a stabilit că decesul lui Sir Bobby, care locuia în The Willows din Knutsford, un azil de bătrâni care se ocupă de pacienţi cu demenţă, a fost accidental.

Moartea lui Sir Bobby Charlton: o căzătură din azil i-a fost fatală

Medicul legist principal pentru Cheshire, Jacqueline Devonish, a afirmat că Sir Bobby şi-a pierdut echilibrul în timp ce se ridica de pe scaun, lovindu-se de pervazul ferestrei şi "posibil de un calorifer".

Personalul a efectuat o verificare a întregului corp în acel moment şi nu a observat nicio rană vizibilă, iar mobilitatea sa nu părea afectată, relatează news.ro. Dar, ulterior, au observat umflături pe spate şi au fost chemaţi paramedicii la centru, unde primea îngrijiri din iulie.

Pe acelaşi subiect

El a fost dus apoi la un spital local înainte de a fi mutat la Spitalul General Macclesfield. O radiografie toracică şi o tomografie computerizată au arătat că acesta îşi fracturase coastele şi că era posibil să facă pneumonie. El avea un istoric medical extins şi a contractat şi Covid în septembrie.

Managerul azilului de îngrijire, Tamara Simmons, a declarat că Sir Bobby "avea nevoie de sprijin în toate aspectele vieţii de zi cu zi".

Cauza morţii lui Sir Bobby Charlton. Ce spune medicul legist

Medicul legist a indicat drept cauză a decesului un traumatism la plămâni, o cădere şi demenţă. În urma anchetei, Karen Slater, director asociat de operaţiuni la MHA, care deţine azilul de îngrijire, a declarat că Sir Bobby locuia în acest loc pentru o perioadă scurtă de timp.

"Personalul de la cămin era foarte ataşat de Sir Bobby şi a avut grijă de el şi l-a sprijinit, aşa cum o fac pentru toţi rezidenţii noştri", a spus ea. "Cele mai profunde condoleanţe merg către văduva sa Lady Norma Charlton şi familia sa", a transmis ea.

Considerat drept unul dintre cei mai buni jucători englezi din toate timpurile, Sir Bobby a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966. În cei 17 ani de carieră la United, a câştigat trei titluri de campion, o Cupă Europeană şi o Cupă a Angliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Cauza morţii lui Sir Bobby Charlton. Ce spune medicul legist despre finalul vieţii legendarului fotbalist de la Manchester United