Antena Meniu Search
x

CEL MAI SCUMP stadion construit vreodată în România schimbă pentru a opta oară iarba! "Gazonul nu este asfalt. Are nevoie de pauză"

Peste 240 de milioane de euro a costat construcţia Arenei Naţionale, dar gazonul de pe teren refuză să rămână verde. Transformarea gazonului costă o sută de mii de euro şi de data asta iarba din arenă e sută la sută românească!

Vezi și

Peste 240 de milioane de euro a costat construcţia Arenei Naţionale, dar gazonul de pe teren refuză să rămână verde. Transformarea gazonului costă o sută de mii de euro şi de data asta iarba din arenă e sută la sută românească!

Pajiştea chiar e uscată pe Arena Naţională, care seamană tot mi mult cu un deşert. 

Iarba verde de altă dată e acum palidă. Autorităţile au decis să toace mărunt actualul gazon, iar în loc să monteze ceva mai proaspăt.

100.000 de euro e investiţia în iarba fotbaliştilor, iarba pe care aceştia vor juca. Iar autorităţile spun că e iarbă de cea mai bună calitate, românească şi că nu are ce să se întâmple rău. E şi o condiţie: soarele să fie blând, iar vântul să bată din Nord-Est.

"Nu are ce să se întâmple rău cu gazonul" au mai spus autorităţile de alte şapte ori, şi de fiecare dată l-au schimbat.

Un expert spune însă că şansele de supravieţuire ale unui gazon pe Arena Naţională sunt mici.

"Să stea sub soare plin pentru că nu există gazon de umbră. Să se ventileze natural şi nu artificial ori acest stadion nu permite. Va rezista câteva luni. 2 luni, 3 luni, 4 luni", spune Dragoş Smădoiu, afacerist în domeniul gazoanelor.

Practic, iarba resimte efectul de seră. Autorităţile ştiu că noul gazon nu trăieşte doar cu aer şi vor să cumpere ventilatoare şi panouri de iluminare artificială. Medicul gazoanelor recomandă ceva şi mai important: repaus.

"E uzitat prea mult. Joacă Dinamo, Steaua, echipa Naţională, plus concertele care sunt pe acest stadion. Gazonul nu este asfalt. Nu se poate călca infinit. Are nevoie de pauză. Jucăm astăzi 22 de oameni 2 ore, luăm pauză 2 săptămâni", explică Smădoiu.

Primul gazon montat pe Arena Naţională a făcut istorie, chiar la inaugurare. În 2011, la 57 de secunde de la debutul meciul România-Franţa, gazonul a început să zboare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » CEL MAI SCUMP stadion construit vreodată în România schimbă pentru a opta oară iarba! "Gazonul nu este asfalt. Are nevoie de pauză"