Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cine este Alexandru Dobre, ultimul fotbalist transferat de Marius Şumudică la Rapid Bucureşti 

După ce i-a înregimentat de urgenţă pe Aaron Boupendza şi Clinton Njie, pentru a aduce un plus de valoare în lotul Rapidului, Marius Şumudică, antrenorul principal al giuleştenilor, a obţinut şi aducerea mijlocaşului român Alexandru Dobre.

de Redactia Observator

la 08.10.2024 , 13:44

Alex Dobre, unul dintre fotbaliştii în care Marius Şumudică îşi pune speranţe pentru redresarea Rapidului Alex Dobre, unul dintre fotbaliştii în care Marius Şumudică îşi pune speranţe pentru redresarea Rapidului - fcrapid.ro

Considerat cândva o mare speranţă a fotbalului românesc, Alexandru Dobre finalizează, practic, mutarea pe care era să o facă în urmă cu opt ani, când a jucat într-un amical pentru gruparea giuleşteană, dar nu a mai apucat să semneze cu aceasta, Rapidul intrând în faliment.

Născut la Bucureşti, dar crescut la Viitorul Cluj, mijlocaşul român a decis să ia calea străinătăţii, după transferul pe care l-a ratat la Rapid în 2016. Astfel, Alex Dobre a bifat, deja, o mulţime de echipe precum Bournemouth, Bury, Rochdale, Yeovil Town, Wigan Athletic, Dijon şi Famalicao.

A avut un traseu inconstant, exemplul ideal fiind perioadele petrecute la Dijon şi Famalicao. La Dijon a avut un sezon foarte bun, 2021-2022, cu nouă goluri şi trei pase decisive în 30 de meciuri jucate, urmat de o jumătate de sezon slabă, cu un gol în şase meciuri.

Articolul continuă după reclamă

A preferat să meargă în Portugalia, la Famalicao, unde, după o jumătate de sezon bună, cu trei goluri şi trei pase de gol în 20 de meciuri, a urmat un sezon slab, cu un gol în 16 meciuri.

Pe acelaşi subiect

Dezamăgiţi de impactul tot mai slab avut de român asupra jocului echipei, portughezii l-au lăsat liber de contract, astfel că Alexandru Dobre ajunge la Rapid Bucureşti din postura jucătorului care a mai prins doar 16 minute într-un meci oficial în ultimele opt luni şi jumătate.

În ciuda evoluţiilor inconstante, Alexandru Dobre a prins şi două selecţii la echipa naţională, anul trecut, mijlocaşul român, ajuns între timp la 26 de ani, evoluând 17 minute într-un meci cu Andorra, în deplasare, şi 25 de minute într-un meci cu Belarus, pe teren propriu.

Reprezentanţii clubului Rapid Bucureşti au anunţat că Alex Dobre a semnat cu gruparea din Giuleşti un contract valabil până în vara lui 2026, cu drept de prelungire, în cazul în care acesta are evoluţii bune şi este şi mulţumit de condiţiile oferite.

Marius Şumudică, antrenorul Rapidului, şi Viorel Moldovan, preşedintele clubului din Giuleşti, au precizat că au decis înregimentarea lui Alex Dobre pentru ca la echipă să existe o dublură pentru extrema stângă Claudiu Petrila, semn că Micovschi, un alt fotbalist care poate evolua ca extremă stânga, nu a dat randamentul scontat şi giuleştenii s-ar putea despărţi de el în iarnă.

Alex Dobre urmează să poarte tricoul cu numărul 29 la Rapid şi a declarat că "este un moment important pentru mine, mă bucur că am reușit în cele din urmă să ajung în Giulești. Am venit cu inima deschisă, Rapid este un club frumos, cu tradiție, cu niște suporteri incredibili, și sper să îi fac fericiți prin evoluțiile mele".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Sport » Cine este Alexandru Dobre, ultimul fotbalist transferat de Marius Şumudică la Rapid Bucureşti