Antena Meniu Search
x

Comisia de Recurs a FRF: Meciul Sepsi – U Craiova 1948 se va rejuca. Meciul din ianuarie fusese suspendat din cauza scandărilor xenofobe

Comisia de Recurs a FRF a decis că partida dintre Sepsi OSK şi FC U Craiova 1948 din etapa a 23-a a Superligii, suspendată definitiv de arbitrul Andrei Chivulete la data de 29 ianuarie pentru scandările xenofobe ale suporterilor, se va rejuca. Anunţul a fost făcut de gruparea olteană pe pagina oficială de Facebook.

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 17:49

Comisia de Recurs a FRF: Meciul Sepsi – U Craiova 1948 se va rejuca. Meciul fusese suspendat din cauza scandărilor xenofobe
Comisia de Recurs a FRF: Meciul Sepsi – U Craiova 1948 se va rejuca. Meciul fusese suspendat din cauza scandărilor xenofobe - Hepta/Arhivă

"În urma deciziei Comisiei de Recurs, meciul cu Sepsi OSK, de la Sfântu Gheorghe, din cadrul etapei cu numărul 23, se va rejuca! Meciul se va relua din primul minut. Data şi ora disputării partidei vor fi stabilite ulterior", informează gruparea olteană pe pagina oficială de Facebook. Până la această oră, Liga Profesionistă de Fotbal nu a publicat încă oficial soluţia Comisiei de Recurs.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Verdictul în acest caz este unul important în ceea ce priveşte configuraţia calificarea în play-off-ul Superligii. Sepsi OSK are în prezent două puncte în plus faţă de FC U Craiova 1948, cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat. Conducerea grupării oltene spera la o decizie prin care partida din 29 ianuarie să se rejoace pentru a avea în acest fel o şansă în plus la calificarea în play-off.

Pe acelaşi subiect

La 15 februarie, în prima instanţă, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat gruparea FC U Craiova 1948 cu pierderea la ''masa verde'', cu scorul de 0-3, a partidei cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa a 23-a a Superligii, suspendată definitiv de arbitrul Andrei Chivulete pentru scandările xenofobe ale spectatorilor.

Conform soluţiei comisiei publicate pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, FC U Craiova 1948 a fost sancţionată şi cu o penalitate sportivă în valoare de 22.500 de lei, iar galeria sa a primit o interdicţie la următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau pe teren neutru.

FC U Craiova 1948, sancţionată pentru scandările xenofobe ale spectatorilor

"ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 - Incidente - În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 83.19.1, 83.19.2, 83.19.3, 83.1.c şi 83.2.h din RD, raportat la art. 58.10 din ROAF şi art. 54.2 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancţionează clubul FC U Craiova 1948 SA cu forfait (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la şase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru, şi cu o penalitate sportivă de 22.500 lei", se arată în decizia comisiei.

De asemenea, pentru încălcarea dispoziţiilor ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a partidei cu FC U Craiova 1948, Sepsi OSK în calitate de club gazdă a fost sancţionat la rândul său cu o penalitate sportivă de 25.000 lei.

Meciul a fost suspendat definitiv în min. 26

La 29 ianuarie, meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.

În min. 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis în primă instanţă cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren şi jocul a fost reluat, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Comisia de Recurs a FRF: Meciul Sepsi – U Craiova 1948 se va rejuca. Meciul din ianuarie fusese suspendat din cauza scandărilor xenofobe