Antena Meniu Search
x

Cum se apără Kamila Valieva după acuzațiile de dopaj. Patinatoarea susține că a luat din greșeală medicamentele bunicului ei

Patinatoarea Kamila Valieva, depistată pozitiv, dar autorizată să concureze la Jocurile de la Beijing, s-ar fi apărat, susţinând că a luat din greşeală medicamentele bunicului ei, informează lequipe.fr

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 10:58

Patinatoarea Kamila Valieva spune că ar fi luat din greşeală medicamentele prescrise bunicului ei
Patinatoarea Kamila Valieva spune că ar fi luat din greşeală medicamentele prescrise bunicului ei - Profimedia Images

Potrivit lui Denis Oswald, preşedintele Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Kamila Valieva şi-ar fi justificat controlul doping în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) prin faptul că a făcut o confuzie cu medicamentele prescrise bunicului ei pentru a trata o problemă la inimă.

Oswald a mai remarcat "că un tânăr de 15 ani nu ar face nimic rău singur”. Luni, într-un interviu acordat Reuters, Witold Banka, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), a cerut o interdicţie pe viaţă pentru cei care dopează un minor.

La rândul său, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că va aştepta o decizie de fond asupra consecinţelor controlului lui Valieva, pentru a da medaliile probelor la care ea va fi participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Nicio ceremonie de premieră la probele la care a participat și Valieva

Pe acelaşi subiect

CIO a considerat că este "nepotrivit" organizarea ceremoniilor fără ca fondul cauzei să fie soluţionat. Iar organismul reamintit, marţi, că nu a primit motivarea deciziei din partea TAS.

"De dragul corectitudinii între sportivii implicaţi”, CIO va aştepta aşadar până se stabileşte sau nu încălcarea de către tânăra patinatoare a regulilor antidoping, care durează în general câteva luni, pentru a stabili podiumul probei pe echipe. "Există şanse mari de a nu da medalia bună echipei potrivite”, a anunţat CIO.

Forul olimpic a cerut, de asemenea, Federaţiei Internaţionale (ISU) să califice un al 25-lea participant la programul liber de joi, în cazul în care Kamila Valieva termină marţi printre primii 24 în programul scurt. În cele din urmă, CIO a informat că eşantionul B al patinatoarei ruse nu a fost încă analizat.

Valieva poate concura în continuare

Kamila Valieva, patinatoarea din Rusia care a făcut istorie pe gheață, poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing, în ciuda rezultatului pozitiv la un test anti-doping făcut în decembrie, a anunțat Curtea de Arbitraj Sportiv. Televiziunea de stat rusă a difuzat imagini cu sportiva în lacrimi, după ce a aflat că este lăsată să concureze la Jocurile Olimpice. 

Săptămâna trecută, Valieva a devenit prima femeie care a făcut un salt cvadruplu la Jocurile Olimpice și a ajutat Comitetul Olimpic Rus (ROC) să câștige aurul la proba pe echipe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Cum se apără Kamila Valieva după acuzațiile de dopaj. Patinatoarea susține că a luat din greșeală medicamentele bunicului ei