Antena Meniu Search
x

Kamila Valieva, sportiva acuzată de dopaj, poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing. Rusoaica a făcut istorie pe gheață

Kamila Valieva, patinatoarea din Rusia care a făcut istorie pe gheață, poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing, în ciuda rezultatului pozitiv la un test anti-doping făcut în decembrie, a anunțat Curtea de Arbitraj Sportiv.

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 08:50

Kamila Valieva poate concura în continuare la JO 2022
Kamila Valieva poate concura în continuare la JO 2022 - Profimedia Images

Curtea de Arbitraj Sportiv a decis că patinatoarea Kamila Valieva poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing, în ciuda acuzațiilor de dopaj care i-au umbrit momentul istoric pe gheață. Astfel, rusoaica, va putea participa marți în proba individuală de patinaj artistic feminin, unde este și favorită la medalia de aur, scrie CNN.

Săptămâna trecută, Valieva a devenit prima femeie care a făcut un salt cvadruplu la Jocurile Olimpice și a ajutat Comitetul Olimpic Rus (ROC) să câștige aurul la proba pe echipe.

Filmul scandalului de dopaj

Valieva a fost testată pozitiv pentru trimetazidină, la sfârșitul lunii decembrie, înaintea Jocurilor Olimpice, potrivit Agenției Internaționale de Testare (ITA). Rezultatele au fost anunțate abia pe 8 februarie, la o zi după victoria în proba pe echipe.

Pe acelaşi subiect

Rusoaica a primit o suspendare provizorie, dar a contestat decizia și interdicția a fost ridicată o zi mai târziu, permițându-i să continue să concureze. ITA, Comitetul Internațional Olimpic, Agenția Mondială Anti-Doping și Uniunea Internațională de Patinaj au făcut apoi apel la decizia de ridicare a suspendării.

În această perioadă, Valieva a fost lăsată să se antreneze, în așteptarea unei decizii oficiale. În urma scandalului, ceremonia de acordare a medaliilor tuturor celor trei echipe la proba pe echipe, argint pentru SUA și bronz pentru Japonia. 

În urma incidentului, ROC a transmis că Valieva a „trecut în mod repetat testele antidoping” în timp ce se afla deja la Beijing, adăugând că ia măsuri pentru a-și păstra aurul „câștigat cu onestitate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Kamila Valieva, sportiva acuzată de dopaj, poate concura în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing. Rusoaica a făcut istorie pe gheață