Antena Meniu Search
x

DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT la Wimbledon! Ilie Năstase nu poate intra la meciuri nici dacă îşi cumpără bilet!

Directorul executiv al All England Club, Richard Lewis, a fost şi mai tranşant decât preşedintele Philip Brook când a venit vorba de Ilie Năstase, precizând că fostul tensimen va fi oprit la porţile complexului de la Wimbledon dacă va încerca să intre cu bilet.

Directorul executiv al All England Club, Richard Lewis, a fost şi mai tranşant decât preşedintele Philip Brook când a venit vorba de Ilie Năstase, precizând că fostul tensimen va fi oprit la porţile complexului de la Wimbledon dacă va încerca să intre cu bilet.

Preşedintele All England Club, Philip Brook, a confirmat, miercuri, că Ilie Năstase nu va fi invitat în Loja Regală la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, în urma incidentelor în care a fost implicat căpitanul nejucător al României la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, din FedCup.

"Ceea ce a făcut, trebuie să spunem, acţiunile lui nu au fost foarte bune şi le condamnăm. În ceea ce priveşte Loja Regală, el nu o să primească anul acesta o invitaţie", a declarat Brook, potrivit The Guardian.

Conform agenţiei Reuters, Lewis a mers mai departe, spunând că Năstase "ar putea fi oprit" la porţile complexului de la Wimbledon, dacă va încerca să intre cu bilet.

Federaţia Internaţională de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Năstase ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, astfel că nu va avea acces la competiţiile ITF şi nu va primi acreditare.

ITF i-a ridicat, la 22 aprilie, acreditarea lui Ilie Năstase, după ce a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică.

După incidentele din prima zi a confruntării de la Mamaia, preşedintele Federaţiei Britanice de Tenis (LTA), Michael Downey, a anunţat, într-un comunicat, că forul pe care îl conduce va depune o plângere la ITF cu privire la comportamentul lui Ilie Năstase şi aşteaptă o anchetă completă.

"Suntem profund şocaţi de acţiunile de ieri şi de azi, de pe teren, ale căpitanului României, Ilie Năstase. Nu este loc în sport pentru acest tip de comportament, nu este acceptabil şi integritatea sportului trebuie să fie primordială. Arbitrul ITF, preşedintele şi vicepreşedintele federaţiei române şi-au cerut scuze în faţa Johannei şi căpitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong. Prioritatea noastră acum este binele Johannei şi Annei, precum şi al întregii echipe, să le oferim susţinerea de care au nevoie şi să ne asigurăm că sunt pregătite cel mai bine pentru mâine. Îi mulţumim Simonei Halep pentru că a avut curaj şi s-a adresat publicului în interesul fair-play-ului şi în spiritul competiţiei. Vom depune o plângere oficială la ITF după această întâlnire şi aşteptăm o anchetă completă cu privire la comportamentul căpitanului României", se arată în comunicatul preşedintelui LTA.

Ca tenismen, Ilie Năstase a fost de două ori finalist la simplu la Wimbledon (1972 şi 1976) şi a câştigat o dată finala la dublu (1973), în echipă cu Jimmy Connors.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT la Wimbledon! Ilie Năstase nu poate intra la meciuri nici dacă îşi cumpără bilet!