Antena Meniu Search
x

DRAMĂ în automobilism! Un pilot de numai 17 ANI a rămas FĂRĂ PICIOARE după un accident cumplit. Hamilton, Button şi Massa i-au sărit în ajutor (VIDEO)

Pilotul Billy Monger, în vârstă de 17 ani, care concura în Formula 4, a suferit, duminică, un grav accident pe Circuitul Donington Park, în urma căruia medicii au fost nevoiţi să-i amputeze picioarele, informează presa din Marea Britanie.

Pilotul Billy Monger, în vârstă de 17 ani, care concura în Formula 4, a suferit, duminică, un grav accident pe Circuitul Donington Park, în urma căruia medicii au fost nevoiţi să-i amputeze picioarele, informează presa din Marea Britanie.

Monger rula cu viteză când a lovit o altă maşină oprită pe circuit. Impactul a fost atât de violent, încâ au fost necesare peste 90 de minute pentru a-l scoate pe pilot din epava monopostului său. El a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a fost plasat în comă artificială pentru operaţie. Tânărul pilot britanic ar urma să fie trezit din comă în următoarele zile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lumea automobilismului şi-a arătat imediat solidaritatea cu Billy Monger. Până joi, la prânz, s-au strâns aproximativ 400.000 de lire sterline (circa 480.000 de euro) într-un cont de ajutorare a pilotului.

Fostul campion mondial din Formula 1 Jenson Button, care şi-a luat în 2017 un an sabatic, a donat 15.000 de lire sterline. 

"Băiatul ăsta are nevoie de ajutorul nostru. Am să fac tot ce pot ca să-l ajut să-şi revină", a scris Button, pe contul său de Instagram. El va încerca să strângă fonduri pentru Billy la Monaco, unde va concura la volanul unui monopost McLaren-Honda, în locul lui Fernando Alonso.

Şi triplul campion mondial Lewis Hamilton şi-a anunţat suportul pentru Billy. "Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru tine şi pentru familia ta", a scris Hamilton, pe Twitter.

"Hai să-l ajutăm, eu voi face totul", a îndemnat şi brazilianul Felipe Massa, de la Williams.

Foştii piloţi de Formula 1 Max Chilton, Karl Wendlinger, Andre Lotterer au donat bani deja, la fel ca Jason Plato, care concurează în cursele de turisme, şi AJ Allmendinger, pilot Nascar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sport » DRAMĂ în automobilism! Un pilot de numai 17 ANI a rămas FĂRĂ PICIOARE după un accident cumplit. Hamilton, Button şi Massa i-au sărit în ajutor (VIDEO)