Antena Meniu Search
x

3 exerciții care să te mențină în formă în perioada carantinei

În rândurile ce urmează am adunat pentru tine cele mai bune și eficiente exerciții pe care le poți face în casă pentru o întreținere sau chiar o modelare a formelor care au mai prins rotunjimi. Iată care sunt cele mai indicate mișcări pe care le poți include în programul tău de fitness acasă.

de Redactia Observator

la 25.05.2020, 16:09

Dacă primele zile de carantină le-am privit ca pe o perioadă de vacanță, în care ne trezeam și ne culcam la loc târziu, în care mâncam mai des ca înainte și petreceam ore în șir în fața serialelor preferate, în ultima perioadă corpul nostru a început să dea parcă semne că prea multă relaxare nu e întocmai bună pentru el, ca orice alt exces, de altfel. Mușchii și oasele au început să doară de atâta stat pe canapea, așa că ar fi o idee bună să reîncepi o activitate fizică ușoară, care să te energizeze și să-ți redea tonusul pe care îl aveai înainte.

În rândurile ce urmează am adunat pentru tine cele mai bune și eficiente exerciții pe care le poți face în casă pentru o întreținere sau chiar o modelare a formelor care au mai prins rotunjimi. Iată care sunt cele mai indicate mișcări pe care le poți include în programul tău de fitness acasă. 

Planking

Foarte asemănător cu poziția pe care trebuie să o adopți atunci când faci flotări, plankingul sau planșa este un exercițiu perfect pentru aproape tot corpul. Așază-te pe un izopren sau pe o pătură cu picioarele apropiate, stând pe vârfuri. Mâinile tale ar trebui să fie susținute de palme sau de coate, în funcție de intensitatea la care vrei să execuți acest exercițiu excelent pentru oricine care vrea să își lucreze toți mușchii simultan. Spatele ar trebui să rămână perfect drept pe toată durata execuției. Rămâi în această poziție, fără a forța gâtul, cel puțin 30 de secunde, apoi ia o pauză și repetă exercițiu după cel mult două minute. Dacă mâinile, picioarele sau abdomenul vor începe să tremure, abia atunci poți ști că execuți perfect plankingul și ar trebui să rămâi cât mai multe secunde în acea poziție, fără a exagera. 

Jumping Jacks

Pentru că alergatul în spațiile publice nu este recomandat în această perioadă, dar și pentru că nu ai o bandă de alergat acasă, poți înlocui mișcările pe care le-ai face în mod normal executând acest tip de antrenament cu jumping jacks. Principiul este unul extrem de simplu. Direct pe parchet, dar nu în șosete, ci într-o pereche de pantofi sport, ca să nu aluneci, ține picioarele depărtate și respiră adânc. Numără până la 8 și sincronizează brațele cu picioarele, astfel încât la numerele impare mâinile să formeze cu picioarele un X. Repetă mișcările timp de cel puțin 30 de secunde, apoi fă o pauză de maximum două minute. Executând serii de jumping jacks în mod frecvent, nu doar că vei reuși să te menții în formă, dar te vei și energiza la maximum pentru că, așa cum probabil știi, săriturile îți ridică starea de spirit aproape instantaneu. Dacă nu vrei să încalți în casă pantofii sport pe care obișnuiai să îi folosești înainte de pandemie la sală sau pentru alergare, e bine să știi că poți comanda adidași pentru bărbați de pe Kalapod.net. Iar dacă te întrebai câte perechi de pantofi trebuie să aibă un bărbat, știm sigur că cel puțin una pe care să o folosească exclusiv pentru activitățile sportive indoor. 

Poziția de yoga Cobra 

Dacă nu vrei, totuși, să-ți stresezi vecinii cu săriturile, poate te va tenta acest exercițiu, menit să-ți întindă bine mușchii mâinilor, pe cei ai abdomenului, dar și coloana, care are cel mai mult de suferit zilele acestea. Pentru că petrecem atât de mult timp dormind sau lenevind pe canapea, spatele nostru se poate tasa, ușor, ușor, astfel încât pot apărea durerile de coloană. Pentru a le elimina din peisaj, întinde izoprenul și întinde-te pe el, cu fața în jos și picioarele apropiate. Ridică doar partea superioară a trunchiului, ajutându-te de mâini, și rămâi în acea poziție cât mai mult timp, flexând coloana cât de mult îți permite. După 30 de secunde, relaxează corpul, apoi reia exercițiul, până când simți că mușchii sunt perfect întinși. 

Pe Google Store sau pe Apple Store poți găsi în perioada aceasta o mulțime de aplicații de fitness gratuite care vin la pachet și cu sfaturi de nutriție, un playlist energizant, dar și câteva exerciții de meditație pe care ar trebui să le încerci. Doar având grijă de sănătatea noastră fizică, dar și mentală, putem ieși cu bine din acest lockdown care ne-a schimbat tuturor viețile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » 3 exerciții care să te mențină în formă în perioada carantinei