Antena Meniu Search
x

Florența Mihai, omagiată de personalități din sportul românesc

Florența Mihai a fost prima jucătoare din România care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în anul 1977.A fost omagiată joi, la sediul Federației Române de Tenis, de personalități ale sportului românesc.

 Florența Mihai a fost prima jucătoare din România care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în anul 1977.A fost omagiată joi, la sediul Federației Române de Tenis, de personalități ale sportului românesc.

Florența Mihai a decedat miercuri dimineață, la vârsta de 60 de ani.

Corpul Florenței Mihai a fost depus la Centrul Național de Tenis, unde au venit Alin Petrache, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Cosac, președintele FR de Tenis, jucătoarea Irina Begu, antrenori, numeroși prieteni.

''Sigur, este o zi tristă, o pierdere enormă pentru sportul românesc și în mod sigur pentru tenis. Florența, o mare campioană, o mare sportivă, o mare antrenoare, a fost și conducător al FR de Tenis. Aici și-a petrecut întreaga sa viață, dacă putem spune așa. Tenisul și federația au fost pentru Florența Mihai mamă, tată, familie, copii, absolut totul. Nu a putut să facă nimic din cauza tenisului. A iubit prea mult tenisul. Este o veste tristă decesul ei. Am vorbit ultima dată luni cu ea și îmi spunea că a trecut peste ce e mai rău. Probabil au fost ultimele puteri cu care a reușit să spună niște cuvinte, iar miercuri am aflat această veste tristă a decesului'', a spus George Cosac.

Printre cei care au venit special pentru a rememora clipele trăite alături de Florența Mihai au mai fost Ruxandra Dragomir, fost președinte al FR Tenis, fostul jucător Florin Segărceanu, mulți gazetari.

În sala de tenis au fost depuse numeroase coroane de flori din partea Simonei Halep, a Ministerului Tineretului și Sportului, a unor cluburi sportive din București.

''Florența Mihai ne-a făcut să credem că se poate. Că nu trebuie să te naști într-o țara dezvoltată ca să ai o șansă în tenis, că te poți ridica prin voință, ambiție și perseverență. Că merita să îți păstrezi încrederea, modestia și să nu renunți, nici chiar atunci când totul pare pierdut. Pentru toate acestea, generațiile trecute, prezente și viitoare îi vor rămâne recunoscătoare. Dumnezeu să o odihnească!'', scrie în mesajul Simonei Halep din rețeaua de socializare.

Înmormântarea este programată sâmbătă, ora 12,00, la Cimitirul Reînvierea.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Florența Mihai, omagiată de personalități din sportul românesc