Antena Meniu Search
x

Video Haos la finala Champions League: Sute de răniţi şi zeci de suporteri arestaţi. Britanicii ar fi încercat să intre cu bilete false 

Suporterii au declanşat haosul în capitala Franţei în seara finalei Champions League. Au fost sute de răniţi în confruntările cu forţele de ordine înainte şi după meciul dintre Liverpool şi Real Madrid. Pentru prima dată în ultimele decenii, finala a început cu 37 de minute întârziere. Vă avertizăm urmează imagini care vă pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 29.05.2022, 20:06

Vezi și

Sunt scene petrecute cu câteva minute înainte de ora de începere oficială a partidei din finala Champions League dintre Liverpool şi Real Madrid. Mii de fani britanici, mulţi dintre ei ajunşi şi cu trei ore înainte de startul partidei, şi-au pierdut răbdarea şi au început să se împingă şi să sară gardurile stadionului. Ca să facă faţă valului de oameni, forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi spray cu piper fără să mai ţină cont că sunt şi copii sau femei însărcinate. 

''Sunt copii care sunt împinşi şi plâng. Oamenii se calcă în picioare, încearcă să deschidă porţile cu forţa.''

Partida a început cu 37 de minute întârziere, iar mulţi suporteri britanici nu au reuşit să intre la meci. Reprezentanţii UEFA şi autorităţile franceze dau vina pe fanii britanici care ar fi încercat să intre cu bilete false. 

Andrew Robertson, fundaş Liverpool: În mare parte toate familiile noastre au fost afectate. Evident biletele mele erau primite de la club şi cumva cineva i-a spus unuia din prieteni că are bilete false.

Pe acelaşi subiect

''Avem bilete? Ce se întâmplă?

Este haos total...organizarea francezilor şi UEFA...e pur şi simplu groaznic.''

Haos în seara finalei Champions League: Sute de răniţi şi zeci de suporteri arestaţi

Probleme au fost şi în traficul din Paris. Autocarul care aducea delegația lui Liverpool la stadion a fost blocat în ambuteiaje și a ajuns cu întârziere la Stade de France. Pierderea finalei i-a făcut pe suporterii englezi să devină şi mai violenţi. Confruntările cu forţele de ordine au continuat târziu în noapte pe străzi şi la terase.

Pentru mulţi fani ai lui Liverpool, călătoria la Paris a început cu stângul. Joi compania EasyJet a anunţat anularea a peste 200 de zboruri, din cauza unor probleme IT.  Un youtuber a închiriat un autobuz cu aproape 6 mii de euro pentru o parte din pasagerii care au rmas fără avion. Alţii au închiriat barci cu motor pentru a traversa Canalul Mânecii.

După incidente, 238 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale şi 68 de fani au fost arestaţi. În schimb, la Madrid a fost sărbătoare. Fanii Realului s-au bucurat în stradă de câştigarea celui de-al 14-lea trofeu Champions League. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Haos la finala Champions League: Sute de răniţi şi zeci de suporteri arestaţi. Britanicii ar fi încercat să intre cu bilete false