Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video JO 2024. Mihaela Cambei a purtat drapelul țării la ceremonia de încheiere. România aduce acasă nouă medalii, dintre care trei de aur

Jocurile Olimpice de la Paris au ajuns la final! Ceremonia de închidere a avut loc aseară, pe Stade de France, unde peste 70 de mii de oameni au fost prezenţi. Steagul României a fost purtat de Mihaela Cambei, sportiva medaliată cu argint la haltere. Următoarea ediţie va avea loc peste ocean, la Los Angeles, în 2028.

de Redactia Observator

la 12.08.2024 , 08:33

Înotătorul francez, Léon Marchand, a fost cel care a adus la Stade de France flacăra olimpică. Împreună cu alţi şase sportivi, dar şi cu președintele Comitetului Internațional Olimpic, au suflat în felinar, marcând astfel sfârşitul olimpiadei.

Cel mai aşteptat moment al serii a fost apariţia lui Tom Cruise care nu a dezamăgit nici acum. Actorul american a coborât în mijlocul stadionului unde a fost aplaudat puternic de spectatori.

De aici, el a luat steagul olimpic de la gimnasta Simone Biles şi a plecat cu motocicleta. O filmare îl arată pe Tom Cruise mergând prin capitala franceză şi apoi parașutându-se dintr-un avion pe dealul de la Hollywood într-un drum ce semnifică trimiterea steagului de la Paris la Los Angeles, orașul care va găzdui Jocurile Olimpice din 2028.

Vezi și

România aduce acasă nouă medalii

Pe acelaşi subiect

În LA, mai mulţi artişti întreţineau deja atmosfera. Ceremonia de închidere a inclus momente din partea marilor nume internaţionale printre care Red Hot Chili Peppers şi Billie Eilish. Nu a lipsit nici Snoop Dogg, care a cucerit Internetul cu apariţiile sale în timp ce se afla la olimpiadă. Rapper-ul a avut şi un invitat special - Dr. Dre.

Peste 270 de artişti au urcat şi pe scena construită pe Stade de France în faţa a peste 70.000 de spectatori.

Steagurile ţărilor participante au inundat stadionul francez. Drapelul României a fost purtat de Mihaela Cambei, sportiva medaliată cu argint la haltere, categoria 49 kg feminin. România a încheiat Jocurile Olimpice pe locul al 23-lea, cu 9 medalii – 3 de aur, 4 de argint și 2 de bronz. Pe primul loc se află Statele Unite ale Americii, cu 40 de medalii de aur și 126 în total. China s-a clasat pe locul doi, tot cu 40 de medalii de aur.

Ediţia cu numărul 33 s-a încheiat pe ritmurile melodiei 'My Way', interpretată de cântăreața Yseult. Sfârşitul piesei a fost unul grandios - un spectaculos foc de artificii s-a înălţat deasupra stadionului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » JO 2024. Mihaela Cambei a purtat drapelul țării la ceremonia de încheiere. România aduce acasă nouă medalii, dintre care trei de aur