Antena Meniu Search
x

Jose Mourinho a fost demis de la AS Roma, la două zile de la ultima înfrângere, cu AC Milan

AS Roma a anunţat, marţi, demiterea tehnicianului José Mourinho, la două zile după înfrângerea, scor 3-1, cu AC Milan, din Serie A.

de Redactia Observator

la 16.01.2024, 10:56

antrenorul Jose Mourinho
Jose Mourinho a fost demis de la AS Roma, la două zile de la ultima înfrângere, cu AC Milan - Profimedia Images

"În numele tuturor celor de la AS Roma, îi mulţumim lui José pentru pasiunea şi angajamentul de care a dat dovadă de când s-a alăturat echipei Giallorossi", au declarat proprietarii clubului, Dan şi Ryan Friedkin, într-un comunicat.

"Vom avea întotdeauna amintiri plăcute despre conducerea sa, dar credem că, în interesul clubului, este necesară o schimbare imediată. Îi dorim lui José şi echipei sale tot ce este mai bun pentru viitor", se precizează în comunicat.

Numit în 2021, portughezul a condus echipa la câştigarea Conference League în 2022, şi în finala Ligii Europa, pierdută în 2023. AS Roma este pe locul 9 în Serie A, cu 29 de puncte.

José Mourinho, unul dintre cei mai apreciați antrenori din ultimii 20 de ani

Pe acelaşi subiect

José Mourinho este un antrenor portughez de fotbal născut la Setúbal, Portugalia, pe 26 ianuarie 1963. Mourinho și-a început cariera de antrenor în anii '90, având un impact notabil la echipele mici din Portugalia, precum União de Leiria și Porto. Cel mai de succes moment al său a fost la Porto, unde a câștigat Liga Campionilor UEFA în 2004, făcându-l remarcat la nivel internațional.

Ulterior, Mourinho a antrenat echipe de top din Europa, inclusiv Chelsea în două perioade separate, Inter Milano și Real Madrid. El este cunoscut pentru stilul său defensiv și abilitatea de a motiva jucătorii. Mourinho a adus succese notabile echipei Chelsea în Premier League, câștigând titlul în două sezoane consecutive, în 2005 și 2006. De asemenea, a câștigat titluri de campion în Italia cu Inter Milano și în Spania cu Real Madrid.

În ciuda succeselor sale, Mourinho a fost deseori asociat cu controverse datorită stilului său managerial vehement și a declarațiilor provocatoare. După o perioadă la Manchester United, a fost numit antrenor la Tottenham Hotspur în 2019. Mourinho este considerat unul dintre cei mai carismatici și polarizanți antrenori din lumea fotbalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Jose Mourinho a fost demis de la AS Roma, la două zile de la ultima înfrângere, cu AC Milan