Antena Meniu Search
x

Jurnalistul german care a dezvăluit dopajul din sportul rusesc nu a primit viză pentru Cupa Mondială

Jurnalistul german Hajo Seppelt, care a dezvăluit dopajul din sportul rusesc nu a primit viză pentru Cupa Mondială 2018. Autorităţile din Rusia i-au refuzat viza, deşi Seppelt avea acreditare din Partea FIFA.

Jurnalistul Hajo Seppelt
Jurnalistul german Hajo Seppelt nu a primit viză pentru Cupa Mondială de Fotbal din Rusia - Hepta

Jurnalistul german Hajo Seppelt, care a dezvăluit dopajul din sportul rusesc nu a primit viză pentru Cupa Mondială 2018. Autorităţile din Rusia i-au refuzat viza, deşi Seppelt avea acreditare din Partea FIFA.

Autorităţile din Rusia nu au explicat în detaliu de ce au refuzat să-i dea viză lui Hajo Seppelt. Au precizat în schimb că germanul este pe o listă de persoane indezirabile.

"Evident, descoperirea sistemului de dopaj de stat are o asemenea forţă, încât Rusia consideră că trebuie să ia o astfel de măsură. Asta vorbeşte de la sine", a reacţionat Seppelt.

Jurnalistul a cerut acreditare ca trimis al postului regional SWR, care aparţine ARD. Ca reacţie la decizia Rusiei, FIFA a transmis că libertatea presei este foarte importantă.

"În general, libertatea presei este foarte importantă pentru FIFA şi dorim să le oferim reprezentanţilor media cele mai bune condiţii posibile pentru a-şi putea exercita profesia lor", a spus FIFA, într-un comunicat.

În decembrie 2014, ARD a difuzat documentarul lui Hajo Seppelt "Dopaj confidenţial: cum îşi fabrică Rusia învingătorii", evocând, pe baza unor mărturii, un sistem de dopaj generalizat în atletism.

Documentarul, care a provocat un uriaş scandal, şi a generat o primă anchetă a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). Numeroşi sportivi ruşi au fost găsiţi dopaţi, iar ţara a fost suspendată din unele competiţii internaţionale.

Cupa Mondială de fotbal 2018 va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Jurnalistul german care a dezvăluit dopajul din sportul rusesc nu a primit viză pentru Cupa Mondială