Antena Meniu Search
x

Kamila Valieva, certată în văzul lumii de antrenoare după evoluția catastrofală de la JO: ”Explică-mi, de ce?" VIDEO

Kamila Valieva, patinatoarea rusă de 15 ani, care a devenit personajul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, a fost certată imediat ce a ieșit de pe gheață, joi, la finalul programului liber, încheiat pe locul 5. Rusoaica, acuzată de dopaj și favorită la medalia de aur, a încheiat competiția în afara podiumului. 

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 13:43

Kamila Valieva, certată în văzul lumii de antrenoare după evoluția catastrofală de la JO: ”Explică-mi, de ce?" VIDEO
Kamila Valieva, certată în văzul lumii de antrenoare după evoluția catastrofală de la JO: ”Explică-mi, de ce?" VIDEO - Profimedia

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că a fost "înfricoşător" să vadă cât de "rece" a fost tratată Kamila Valieva de antrenoarea ei, după ce a făcut mai multe greșeli în programul liber de joi, relatează BBC. Valieva stresată de un scandal de dopaj şi de întrebări legate de faptul că i s-a permis să concureze, a căzut de 2 ori și a făcut mai multe greşeli în evoluţia de la programul liber. La ieșirea de pe gheață, antrenoarea ei Eteri Tutberidze nu a îmbrățișat-o, nici consolat-o pe tânăra de 15 ani, în schimb a fost întrebată "de ce ai renunţat să lupţi?”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bach a spus că incidentul a stârnit îngrijorări pentru viitor, adăugând: "Când apoi am văzut cum a fost primită de cel mai apropiat om din anturajul ei, cu ceea ce părea a fi o răceală extraordinară, a fost înfricoşător. În loc să-i ofere confort, să încerce să o ajute..."

Preşedintele CIO: A fost înfricoşător să văd cât de rece a fost tratată Kamila Valieva de antrenoarea ei după programul liber de la JO

Pe acelaşi subiect

Eteri Tutberidze, ale cărei metode de antrenament erau deja sub lumina reflectoarelor, a luat-o în brațe pe tânăra patinatoare în timp ce aştepta notele. Dar cu câteva momente înainte, a întrebat-o: "De ce ai renunţat să lupți după prima greșeală? Explică-mi, de ce?".

Bach a spus că a fost "foarte, foarte deranjat" de ceea ce a văzut la televizor. "Toate acestea nu îmi dau prea multă încredere în acest anturaj apropiat al Kamilei, nici în ceea ce s-a întâmplat în trecut, nici în ceea ce priveşte viitorul.  Trebuie să ştii cum să te descurci, cum să te adresezi, cum să tratezi un sportiv minor la vârsta de 15 ani, aflat sub un stres mental atât de evident", a adăugat Bach.

Proba a fost câştigată de Anna Shcherbakova, în timp ce compatriota sa Alexandra Trusova a luat argintul. Ambele au 17 ani şi sunt antrenate tot de Tuberidze.

Kamila Valieva, prima după programul scurt, a ocupat în cele din urmă locul 4. "Nu pot decât să-i doresc să aibă sprijinul familiei sale, sprijinul prietenilor ei şi sprijinul oamenilor care o ajută în această situaţie extrem de dificilă. Şi atunci nu putem decât să sperăm că ea va vedea că acest lucru este abordat în mod corect şi că nu este doar o experienţă dramatică pentru o femeie atât de tânără", a mai spus şeful CIO. 

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a comentat reacția lui Thomas Bach: „Nu-i place rigiditatea antrenorilor noștri, dar toată lumea știe că în sportul de performanță, duritatea unui antrenor este cheia câștigării medaliilor. Și vedem că elevii au obținut victorii”, a spus Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Kamila Valieva, certată în văzul lumii de antrenoare după evoluția catastrofală de la JO: ”Explică-mi, de ce?" VIDEO