Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lamine Yamal, numit ''geniu'' şi ''semizeu'' după meciul incredibil cu Franţa. Recordul stabilit de tânărul de 16 ani

''Geniu'', ''semizeu'', ''fabulos'': presei internaţionale îi lipsesc cuvintele pentru a-l descrie pe fenomenul spaniol Lamine Yamal, omul meciului cu Franţa din semifinalele EURO 2024, devenit cel mai tânăr fotbalist care marchează la un turneu major, la 16 ani şi 362 de zile, relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 16:28

Yamal, care va împlini sâmbătă 17 ani, visează acum un cadou minunat: o victorie în finala de duminică Yamal, care va împlini sâmbătă 17 ani, visează acum un cadou minunat: o victorie în finala de duminică - Getty Images

"Şah şi mat". Atins de cuvintele lui Adrien Rabiot în ajunul meciului, francezul cerându-i "să facă mai mult", fotbalistul a răspuns cu un gol foarte spectaculos în poarta lui Mike Maignan, înainte de a se adresa camerei "hai, vorbeşte, vorbeşte!".

Adolescentul a negat că l-a vizat pe mijlocaşul francez, dar a precizat că "soarta îl pune pe fiecare la locul său", iar ultima sa postare pe Instagram nu a lăsat loc de îndoială, cu menţiunea "şah şi mat", aluzie la un slogan pe care îl postase înaintea meciului în engleză, "Înaintaţi în tăcere, vorbiţi doar când este timpul să spuneţi 'şah şi mat'".

Imagini cu golul lui Yamal apar pe primele pagini ale mai multor ziare şi site-uri, toate ditirambice.

Articolul continuă după reclamă

"Un gol pentru eternitate"

Pe acelaşi subiect

"Lamine final", titrează cotidianul catalan Mundo Deportivo, care salută în paginile sale apariţia "brutală" a extremei echipei FC Barcelona "în momentul în care Spania avea nevoie de el", în timp ce Marca vorbeşte despre "un gol pentru eternitate" şi o fotografie "de pus în ramă".

Ziarul britanic The Times merge şi mai departe scriind că "geniul luminos al lui Yamal duce Spania în finală, a sosit următorul semizeu" al fotbalului.

Pe aceeaşi lungime de undă este fostul fundaş al lui Manchester United, Rio Ferdinand, care a scris, pe reţeaua X: "Lamine Yamal face lucruri ilegale. Băiatul are doar 16 ani".

Yamal, care va împlini sâmbătă 17 ani, visează acum un cadou minunat: o victorie în finala de duminică. "I-am spus deja mamei să nu-mi ofere nimic de ziua mea, să fiu în finală şi să câştig ar fi ceva extraordinar", a spus Yamal, care va doborî încă un record de precocitate devenind cel mai tânăr fotbalist care a jucat într-o finală de Campionat European, în faţa portughezului Renato Sanches (18 ani şi 328 de zile).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Lamine Yamal, numit ''geniu'' şi ''semizeu'' după meciul incredibil cu Franţa. Recordul stabilit de tânărul de 16 ani