Antena Meniu Search
x

Lucian Bute vine cu noi EXPLICAŢII privind testul său pozitiv. Sportivul AMENINŢĂ cu procese în instanţă

Pugilistul Lucian Bute, a cărui proba B recoltată la 30 aprilie, după meciul cu Badou Jack, a fost de asemenea pozitivă, vine cu noi explicaţii privind cazul său de dopaj şi ameninţă cu procese în instanţă.

Pugilistul Lucian Bute, a cărui proba B recoltată la 30 aprilie, după meciul cu Badou Jack, a fost de asemenea pozitivă, vine cu noi explicaţii privind cazul său de dopaj şi ameninţă cu procese în instanţă.

Bute a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost depistat pozitiv din cauza unui supliment contaminat şi că va acţiona în instanţă laboratorul care l-a preparat.

Echipa lui Bute a trimis pentru analiză toate suplimentele consumate de pugilist înaintea meciului cu Badou Jack.

"Am încercat să găsim un vinovat", a explicat promotorul Yvon Michel, în conferinţa de presă susţinută alături de Bute. "Am trimis la un laborator din San Diego eşantioanele cu toate elementele nutritive pe care Lucian Bute le-a luat în timpul cantonamentului. Am primit luni această analiză. Am constatat că un produs pe care l-a luat - de fapt întreaga serie - era contaminat cu ostarină", a precizat Michel.

Lucian Bute a declarat că preparatorul său fizic a cerut unui laborator să prepare acel supliment pentru a-l ajuta să doarmă. Însă potrivit pugilistului suplimentul era contaminat. "Este o eroare de laborator. Asta dovedeşte că sunt cinstit. Nu mă simt deloc vinovat. Nu am luar ceva ilegal", a adăugat sportivul.

Bute va acţiona în instanţă laboratorul respectiv. "Eroarea lor a cauzat daune ireparabile imaginii lui Lucian", a spus Yvon Michel.

Comisia pentru sportivi din Washington va forma o comisie de anchetă mandatată să îi prezinte un raport. Apoi, comisia va putea impune sancţiuni care ar putea consta într-o amendă, o descalificare, o suspendare sau revocarea unui titlu sau a unui statut de challenger.

Lucian Bute ar trebui să fie convocat în faţa comisiei înaintea impunerii eventualelor sancţiuni. "Va demonstra că ceea ce s-a întâmplat a fost fără voia sa, fără să ştie", a afirmat Michel.

Bute speră să se ţină cont de faptul că suplimentul luat de el era contaminat.

Pe de altă parte, Lucian Bute a declarat că nu intenţionează să se retragă din activitate: "Nu am pierdut dorinţa de a continua. Nu m-am gândit nicio clipă să mă retrag".

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Lucian Bute vine cu noi EXPLICAŢII privind testul său pozitiv. Sportivul AMENINŢĂ cu procese în instanţă