Antena Meniu Search
x

Moment dramatic la Indianapolis! Pilotul francez Sebastien Bourdais a ajuns la spital, după ce maşina lui s-a răsturnat şi a luat foc (VIDEO)

Pilotul francez Sebastien Bourdais a fost victima unui spectaculos şi violent accident în prima zi a calificărilor pentru Cursa de 500 mile de la Indianapolis (Statele Unite), suferind fracturi multiple la bazin, informează AFP.

Pilotul francez Sebastien Bourdais a fost victima unui spectaculos şi violent accident în prima zi a calificărilor pentru Cursa de 500 mile de la Indianapolis (Statele Unite), suferind fracturi multiple la bazin, informează AFP.

Bourdais, care realizase cel mai rapid timp în ultima sesiune de antrenamente libere, desfăşurată vineri, a pierdut controlul monopostului său la o viteză de aproximativ 330 km/h şi a lovit aproape frontal zidul de protecţie de pe marginea pistei. În urma şocului violent, vehiculul s-a rostogolit şi a luat foc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Serviciile de intervenţie au sosit imediat la locul accidentului şi au stins rapid incendiul, iar apoi l-au extras pe pilotul francez din vehicul, transportându-l la spitalul universitar din Indianapolis, unde a fost operat.

Bourdais a suferit 'multiple fracturi ale bazinului, precum şi o fractură la şoldul drept', a precizat echipa sa, Dale Coyne Racing într-un comunicat.

Soţia pilotului, Claire Bourdais, a scris într-un mesaj postat pe Facebook că intervenţia chirurgicală 'a decurs bine', dar 'convalescenţa va fi lungă'.

În vârstă de 38 ani, Sebastien Bourdais are în palmares patru titluri de campion în Champ Car. El a concurat şi în Formula 1, fără prea mare succes însă, în sezoanele 2008 şi 2009, sub culorile echipei Toro Roso.

Pilotul francez a reuşit să câştige prima etapă a sezonului 2017 din campionatul IndyCar şi era considerat unul dintre favoriţii Cursei de 500 mile de la Indianapolis, care va avea loc pe 28 mai.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Moment dramatic la Indianapolis! Pilotul francez Sebastien Bourdais a ajuns la spital, după ce maşina lui s-a răsturnat şi a luat foc (VIDEO)